Guvernul a aprobat Planul de acțiuni pentru implementarea Programului Național de Reformă 2017 și a Recomandărilor Specifice de Țară 2017

0

Guvernul a aprobat vineri, prin memorandum, Planul de acțiuni pentru implementarea Programului Național de Reformă 2017 și a Recomandărilor Specifice de Țară 2017.
„În primul rând, planul de acțiuni aprobat astăzi este un instrument de lucru care oferă o perspectivă clară instituțiilor naționale asupra etapelor care trebuie parcurse pentru realizarea măsurilor prezentate în Programul Național de Reformă 2017. În același timp, planul conține măsuri care răspund recomandării specifice a Consiliului Uniunii Europene, adresată României și adoptată în luna iulie 2017. Doresc să subliniez că acest document este rezultatul unei munci de echipă, care a cuprins 18 ministere și alte autorități publice, actul fiind asumat de toți miniștrii implicați, în spiritul obiectivului nostru de a comunica mai bine cu instituțiile europene și de a îmbunătăți activitatea noastră la nivel european“, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.
Programul Național de Reformă 2017 (PNR), aprobat de guvern și transmis Comisiei Europene în luna mai 2017, continuă reformele asumate prin programele anterioare, stabilind totodată și măsuri noi, în concordanță cu Programul de Guvernare 2017-2020, se arată într-un comunicat al MAE remis presei. Totodată, ”PNR răspunde principalelor provocări economice semnalate în Raportul de țară al României din 2017, în temeiul cărora Comisia Europeană a propus, în luna mai 2017, recomandări specifice de țară (RST) care au fost adoptate de Consiliul UE în luna iulie 2017” , notează sursa citată. Cele trei recomandări adresate României în acest an vizează aspecte de reformă în domenii precum politica fiscal-bugetară, ocuparea forței de muncă, educația, sănătatea, administrația publică, prioritizarea investițiilor publice și achizițiile publice.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.