Guvernul va face o rectificare bugetară pozitivă

0

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat săptămâna trecută detaliile rectificării bugetare. „Plusul” este de șase miliarde de lei, dar vor fi și cu tăieri. Administrația Prezidențială, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe și Serviciul pentru Protecție și Pază se numără printre instituțiile de la care au fost tăiate fonduri la rectificarea bugetară.
„Astfel de reduceri au avut loc acolo unde am constatat un grad scăzut de utilizare a sumelor pe care respectivele ministere sau instituții le aveau la dispoziție”, a anunțat Viorica Dăncilă. Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Turismului, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Tineretului și Sporturilor și Ministerul Cercetării și Inovării se mai numără printre instituțiile cu recificare bugetară negativă.
”Rectificarea bugetară este pozitivă. Au existat încasări suplimentare la buget de șase miliarde de lei după șapte luni”, a spus premierul. Ea a subliniat că nu există probleme privind bugetele alocate pentru plata salariilor și pensiilor.
Deficitul bugetar este estimat, pentru acest an, la 2,97% din PIB, sub ținta de 3% asumată în fața reprezentanților Uniunii Europene. În plus, valoarea PIB este estimată să atingă valoarea de 945 miliarde de lei în acest an, mai susține Viorica Dăncilă.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.