Histria 15 – Exercițiu militar la Jegălia

0

_DSC3076

Ministrul Apărării a inspectat miercuri seara Poligonul de la Jegălia pentru a evalua în teren modul de asigurare a sprijinului logistic în folosul trupelor proprii.

Mircea Duşa a vrut să se convingă că unitatea constituită şi dislocată în teren este funcţională, iar comandamentul Grupului de Sprijin Logistic Întrunit este instituit în trenul de comandament.

Rolul unităţii de sprijin logistic este de asigurare a ,,frontului” cu muniţie şi combustibil, reparaţia mijloacelor din dotare, cazarea şi tratarea răniţilor.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a asistat în unitatea de la Jegălia la trageri cu muniţie mare, intervenţia şi detectarea unor substanţe suspecte în cazul unui atac nuclear, care fac parte din exerciţiul desfăşurat la nivel naţional în 9 poligoane din ţară.

Exerciţiul ,,HISTRIA 15” mobilizează 7.000 de angajaţi din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 800 de mijloace tehnice, şi se desfăşoară până pe 18 septembrie pe întreg teritoriul naţional.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.