HOTARÂREA NR. 4 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Slobozia

0

Având in vedere :
– Prevederile art.2, lit.d) si art. 24, lit a) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, aprobata prin Legea nr.15/2005, cu modificarile si completarile ulterioare ;
– Prevederile art. 10 din Hotararea Guvernului nr. 1491/2004 pentru aprobarea Regulamentului- cadru privind structura organizatorica, atributiile, functionarea si dotarea comitetelor si centrelor operative pentru situatii de urgenta ;
– O.M.S. NR.313/26.02.2020 pentru instituirea masurii de carantina a persoanelor in situatia de urgenta de sanatate publica internationala determinata de infectarea cu Covid-19 si stabilirea unor masuri in vederea prevenirii si limitarii efectelor epidemiei ;
– Hotararea Guvernului nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc ;
– Dispozitia D.S.U. nr. 523/25.02.2020 referitoare la masurile necesare pentru gestionarea infectiilor cu Coronavirus pe teritoriul Romaniei ;
– Hotararea nr. 1/26.02.2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita;
– Hotararea nr. 1/05.03.2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita ;
– Hotararea nr. 1/09.03.2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita ;
– Hotararea nr. 6/09.03.2020 a Comitetului National Pentru Situatii Speciale de Urgenta ;
– Hotararea nr.9/14.03.2020 a Comitetului National Pentru Situatii Speciale de Urgenta ;
– Hotararea nr. 11/17.03.2020 a Comitetului National Pentru Situatii Speciale de Urgenta ;
Hotaraste:
Art. 1. Pe teritoriul administrativ al municipiului Slobozia se suspenda activitatea de servire si consum a produselor alimentare si bauturilor alcoolice si non-alcoolice, organizata de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, in spatiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locatiei, cu exceptia activitatilor de comercializare a produselor alimentare si bauturilor alcoolice, care nu presupun ramanerea clientilor in spatiile destinate acestui scop, precum cele de tip ” drive-in”, “room service” sau livrare la client.
Art. 2. Se interzice organizarea si desfasurarea oricarui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, in spatii deschise, iar pentru cele ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, organizatorii sunt obligati sa dispuna masuri care sa asigure distanta de minim 1 metru intre participanti.
Art. 3. Se suspenda toate activitatile culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear si de ingrijire personala, realizate in spatii inchise.
Art. 4. In scopul prevenirii infectarii cu coronavirusul Covid- 19 se restrictioneaza accesul in parcurile din municipiul Sloboizia. In acest sens, Directia de Administrare a Domeniului Public si Politia Locala Slobozia vor marca cu banda de interdictie zonele de acces in parcuri, precum si locurile de joaca.
Acestea vor fi marcate si cu masuri de informare a populatie.
Membrii grupului de cetateni care se implica voluntar in activitatile de prevenire si combatere a efectelor noului coronavirus vor sprijini activitatea Comitetului Local al Municipiului Slobozia prin distribuirea catre populatie a masurilor ce trebuiesc respectate in aceasta perioada.
Prezenta hotarare va fi adusa la cunostinta la cunostinta celor in drept prin grija domnului Marinescu Ionel , sef S.V.S.U., secretar C.L.S.U. Slobozia.
Presedinte C.L.S.U.
Primar
Mocioniu Adrian – Nicolae
Slobozia, 18.03.2020
Nr. 4

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.