I.P.J. Ialomița a cerut sprijinul cercetătorilor științifici în cazul de braconaj la morun în zona Stelnica

0

Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița a solicitat sprijinul cercetătorilor științifici de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului București, pentru soluționarea unui caz de braconaj la morun. Actul de braconaj s-a petrecut în zona Stelnica, Brațul Borcea. Exemplarul braconat avea o lungime 2,3 m, cu o greutate de cca 90-100 kg.
Dr. ing. DEÁK György, directorul general al INCDPM, subliniază că orice exemplar de sturion din speciile care populează în mod natural cursul Dunării, pescuit accidental de localnici, poate fi răscumpărat de INCDPM pentru a fi marcat ultrasonic și apoi eliberat în vederea atingerii obiectivelor științifice ale INCDPM.
Experții INCDPM au fost prezenți alături de reprezentanții IPJ Ialomița la identificarea speciei de sturion braconat.
În cursul zilei de ieri, pentru identificarea cu cât mai mare acuratețe a caracteristicilor exemplarului, trupul morunului a fost reconstituit din parțile recuperate de polițiști. În urma constatărilor polițiștilor s-a dispus începerea cercetărilor in rem cu privire la încălcarea prevederilor legale și săvârșirea infracțiunii de braconaj piscicol.

sursa: www.informateca.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.