Ialomiţa, 11 decembrie, ora 21: tristeţe la sediul PNL, optimism la PMP, veselie la ALDE şi încredere moderată la PSD!

0

Închiderea urnelor este primul moment zero al alegerilor. Cu o prezenţă scăzută la vot, rezultatele din Ialomiţa sunt previzibile pentru principalii competitori politici, adică dezarmante pentru liberali şi bune pentru social democraţi. Între cele două partide rivale se află partidul fostului preşedinte Traian Băsescu, Mişcarea Populară, şi Alianţa fostului său Prim Ministru, Călin Popescu Tăriceanu, ambele formaţiuni cu emoţii pentru pragul electoral.

În opinia preşedintelui PNL Ialomiţa, PMP şi ALDE nu vor face 6% în judeţ, ceea ce îi va avantaja pe liberali. În schimb, liderul Mişcării Populare este convins că Ialomiţa va avea un rezultat peste media pe ţară: „ Pentru mine este o premieră din toate punctele de vedere. E prima dată când particip şi organizez o campanie cu tot cu strategie. Sigur vom avea un scor mai mare ca la nivel naţional, de 7-8 %” a declarat Nicu Pericli, candidat PMP la Camera Deputaţilor. La sediul ALDE  optimismul este şi mai mare: „O să obţinem 10% în Ialomiţa şi vom putea lua două mandate, unul de senator şi unul de deputat. Faţă de alegerile locale ne-am întărit echipa şi am fost în toate localităţile din judeţ.”

Spre deosebire de alegerile locale şi mai ales de cele prezidenţiale, la sediul PSD atmosfera este liniştită. Candidaţii şi șeful de campanie aşteaptă confirmarea rezultatelor: „ Avem o responsabilitate foarte mare şi suntem pregătiţi de Guvernare. Partidul Social  Democrat a avut un program coerent şi are soluţii pentru realizarea acestuia”,  a declarat Victor Moraru. Conform BEC, în Ialomiţa s-au prezentat la urne 35,62% dintre alegători, ceea ce situează judeţul printre ultimele din ţară.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.