Ialomița: 5 localităţi izolate, două microbuze şi mai multe autoturisme blocate, principalele drumuri care leagă Ialomiţa de Buzău sunt impracticabile

1

Picture 1018

 

UPDATE 18.01.2016

5 localităţi din Ialomiţa sunt izolate, două microbuze şi mai multe autoturisme au rămas blocate în nămeţi pe drumurile judeţene, iar principalele drumuri care leagă Ialomiţa de Buzău sunt impracticabile.
10 persoane care au plecat în această dimineaţă la lucru, spre capitală, au rămas în zăpadă în zona Roşiori-Valea Bisericii, unde mijloacele de transport în comun s-au blocat în nămeţi.
Misiune dificilă şi pentru echipele de prim ajutor care au fost solicitate la un bărbat din Sinteşti, cu afecţiuni cardiace. La intervenţie a fost trimisă o Ambulanta de la Urziceni, ajutată de o auto-freză repartizată de la ISU Botoşani.
De asemenea, mai multe autoturisme s-au împotmolit în troienele de pe drumurile Căzăneşti-Munteni Buzău, Sineşti-Moviliţa, Moviliţa –Dridu, dar şi în localitatea Andrăşeşti de pe DN 2A, Slobozia-Urziceni.
Două drumuri naţionale, care leagă Ialomiţa de Buzău, prin E85 şi DN2C, au fost închise, iar mai multe drumuri judeţene sunt impracticabile.
Primul închis a fost DJ 302 Dridu -Moviliţa -Roşiori -Drăgoeşti, unde două autoturisme s-au înzăpezit în cursul nopţii. De asemenea, toate căile de acces în localitatea Maia sunt impracticabile. DJ 101 Maia-Răduleşti, DJ 101U Maia-Fierbinţi şi DJ 101 A Maia-Adâncata au fost închise circulaţiei.
Pe linia de nord a judeţului, DJ 102 H este blocat între Grindu şi Colelia, Cocora şi Miloşeşti.
Tot din cauza viscolului, 5 localităţi din vestul judeţului: Borăneşti, Bărcăneşti, Condeeşti, parţial Coşereni şi Sineşti au rămas fără curent electric.
Viscolul a afectat în principal vestul judeţului, dar pe toate drumurile din Ialomiţa se circulă cu mare dificultate.

UPDATE ora 14.25

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că din cauza ninsorii și a viscolului puternic, vizibilitatea pe drumul național DN 2, km 16+000 – km 57+000, între Afumați  – Urziceni, este sub 25 de metri. Astfel, CNADNR SA, împreună cu Poliția Rutieră, pentru siguranța participanților la trafic, a dispus închiderea circulației rutiere pe acest sector de drum.

UPDATE ora 11.58

Având în vedere posibilitatea extinderii “COD PORTOCALIU ninsori abundente și viscol” pentru zona Oltenia, sudul Moldovei și Dobrogea, conducerea CNADNR SA a decis relocarea de la DRDP Timișoara, DRDP Cluj și DRDP Brașov a șase autofreze și trei șenilate, astfel încât pe lângă cele existente, numărul total de utilaje cu care se va acționa în zonele afectate va fi de 32 de autofreze și 5 șenilate.
Utilajele au fost relocate astfel:
La DRDP București – Autostrada A2 – Lehliu; SDN Buzău;
La DRDP Constanța – Autostrada A2 – Lehliu – Fetești;
La SDN Constanța, SDN Slobozia; SDN Tulcea.

UPDATE ora 11.42

Pentru siguranţa elevilor, şcolile vor rămâne luni închise în toate comunităţile din judeţ.

UPDATE ora 11.30

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă informează că la această oră (11:30), rămân impracticabile pe drumurile judeţene şi următoarele drumuri naţionale:
– DN 2 – între judeţele Ilfov şi Buzău;
– DN 2A – între localităţile Urziceni şi Slobozia;
– DN 2C – între localităţile Amara şi Buzău.
Pe toate aceste drumuri se acţionează în continuare pentru deblocare în colaborare cu reprezentanţi ai Secţiilor Drumuri Naţionale Ialomiţa şi Secţia de Drumuri Judeţene.
La această oră, pe raza judeţului sunt instituite şase filtre ale poliţiei rutiere, care restricţionează traficul pe segmentele de drum unde circulaţia este îngreunată din cauza depunerilor de zăpadă.
Echipele ENEL acţionează pentru repunerea în funcţie a unor linii de medie tensiune afectate care alimentează cu energie electrică localităţile Bărcăneşti, Borăneşti, Coşereni, Bărbuleşti, Jilavele, Moldoveni, Adâncata, Fierbinţi, Dridu şi Maia.

UPDATE ora 11.00

Începând cu ora 11.00, TOATE DRUMURILE din județul Ialomița sunt ÎNCHISE!

UPDATE ora 07.59
CNADNR anunţă participanţii la trafic că din cauza ninsorii și a viscolului puternic, vizibilitatea pe Autostrada A2, între Drajna și Fetești, km 106+000 – km 143+400, este sub 25 de metri. Astfel, CNADNR SA, împreună cu Poliția Rutieră, pentru siguranța participanților la trafic, a dispus închiderea circulației pe acest tronson de autostradă începând cu ora 07.45.

UPDATE ora 05.59
CNADNR anunţă participanţii la trafic că din cauza ninsorii și a viscolului puternic, vizibilitatea pe Autostrada A2, între București și Drajna, km 9+500 – km 106+800, este sub 25 de metri. Astfel, CNADNR SA, împreună cu Poliția Rutieră, pentru siguranța participanților la trafic, a dispus închiderea circulației pe acest tronson de autostradă începând cu ora 06.15.

UPDATE ora 05.30
CNADNR anunţă participanţii la trafic că din cauza ninsorii și a viscolului puternic, vizibilitatea pe DN 2C, km 0+000 – km 48+000, între Costești și limita județului Ialomița cu Buzău, este sub 50 de metri. Astfel, CNADNR SA, împreună cu Poliția Rutieră, pentru siguranța participanților la trafic, a dispus închiderea circulației pe aceste sectoare de drum începând cu ora 5.15.
UPDATE ora 03.49
CNADNR anunţă participanţii la trafic că din cauza ninsorii și a viscolului puternic, vizibilitatea pe DN 2, km 57+000 – km 104+900, între Urziceni și Buzău și DN 2B, km 0+000 – km 3+800, între localitățile Spătaru și Buzău, este sub 50 de metri. Astfel, CNADNR SA, împreună cu Poliția Rutieră, pentru siguranța participanților la trafic, a dispus închiderea circulației pe aceste sectoare de drum începând cu ora 03.30.
Menționăm că redeschiderea traficului va fi anunțată printr-un comunicat al CNADNR SA.
Pentru moment, participanții la trafic pot utiliza ca rută alternativă traseul pe DN 1D, Urziceni – Albești, și DN 1B, Albești – Buzău pe care se circulă în condiții de iarnă.

17.01.2016, ora 03.01
CNADNR anunţă participanţii la trafic că din cauza ninsorii și a viscolului puternic, vizibilitatea pe DN 2, între Urziceni și Buzău, este sub 50 de metri. Astfel, CNADNR SA, împreună cu Poliția Rutieră, pentru siguranța participanților la trafic, a dispus închiderea circulației pe acest sector de drum începând cu ora 03.30.

1 comentariu

  1. La intervenţie a fost trimisă o Ambulanta de la Urziceni, ajutată de o auto-freză repartizată de la ISU Botoşani. !!! poftim? Ialomita nu are o auto-freza? pe ce nabii dau astia atatia bani pentru deszapezire?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.