Ialomița, două zile sub viscol

0

Județul Ialomița se va afla începând de mâine diminineață de la ora 10.00 până marți la ora 14.00 sub incidența unei avertizări meteo cu cod portocaliu de viscol. În atenționarea emisă de meteorologi se precizează că în intervalul 26 februarie, ora 10 – 27 februarie, ora 14 se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută. Vântul va sufla cu viteze care la rafală vor atinge 55-65 km/h iar local chiar vor depăși 70 km/h. Sunt așteptate, spun meteorologii, perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 de metri.
În contextul acestei avertizări, Luminița Barcari, inspectorul general școlar al județului Ialomița a precizat că în Ialomița unitățile de învățământ vor rămâne, totuși, deschise: ,În urma consultării tuturor directorilor și asigurărilor pe care le-am primit din partea acestora în legătură cu asigurarea agentului termic, funcționalitatea centralelor termice și a transportului elevilor în condiții de siguranță, nu am considerat necesară suspendarea cursurilor în următoarele zile.
Vom ține legătura în permanență cu școlile și orice situație specială va conduce la măsuri punctuale, dar care nu vor bulversa întregul proces instructiv-educativ”, a precizat Luminița Barcari într-un comunicat de presă.
Atenționarea meteo cu cod portocaliu de viscol va fi valabilă valabilă pe teitoriul Municipiului București și al județelor Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.