Ialomiţa sub atenţionare de cod portocaliu de ger

0

Meteorologii informează că, luni şi marţi, în Muntenia gerul se va intensifica, cu minime cuprinse între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.
Cetățenii sunt sfătuiţi să asculte informările meteo pentru a se îmbrăca adecvat, să mănânce regulat şi să bea lichide calde, cu evitarea cofeinei şi alcoolului.
Pentru că efortul fizic în condiţii de frig extrem poate cauza un atac de inimă, este recomandată o conduită moderată şi nu de extenuare la activităţile în aer liber, cum ar fi curăţat zăpada de pe trotuar.
Atenţie la semnele de hipotermie şi îngheţ! Acestea includ frisoane incontrolabile, pierderea memoriei, dezorientare, incoerenţă, exprimare neclară, somnolenţă, epuizare aparentă pierderea simţurilor şi culoarea albă a vârfurilor degetelor, urechilor şi nasului. Dacă observaţi astfel de simptome, solicitaţi ajutor medical.
Pentru economisirea combustibilului de încălzit este indicat menţinerea unei temperaturi în casă mai redusă decât în mod normal şi chiar închiderea temporar a alimentării cu căldură în camerele nelocuite.
Utilizaţi autoturismul numai dacă este absolut necesar.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.