Ialomiţa va oferi lumii un campion olimpic la atletism

0

DSCN2807
Ialomiţa va oferi lumii un campion olimpic la atletism! Acesta este obiectivul celor care au organizat prima ediţie a jocurilor Zappaiene, de la Broşteni.
Concursurile de viteză, săritură în lungime, aruncarea mingiei de oină şi rezistenţă s-au desfăşurat pe locul conacului lui Evanghelie Zappa, nimeni altul decât iniţiatorul şi susţinătorul jocurilor olimpice moderne:

La prima ediţie a jocurilor Zappaiene au participat elevi de la Şcolile Ion-Roată, Coşereni, Malu şi Miloşeşti. DSCN2823Puţini ştiu că Evanghelie Zappa, iniţiatorul şi susţinătorul jocurilor olimpice moderne, a făcut agricultură în România şi a avut conac la Broşteni. Ecaterina Avrigeanu este membru fondator a Filialei Ialomiţa a Academiei Olimpice Române şi spune că prin ,,jocurile Zappaiene” se valorifică trecutul şi se stimulează prezentul şi viitorul.
Pentru o mai mare participare, de anul viitor jocurile Zappaiene se vor desfăşura la încheierea anului şcolar, astfel încât la probele de atletism să participe cât mai mulţi elevi din judeţ.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.