Ieșirea din criză

3

N-am pretenții de guru, nici să se ia guvernul după mine, dar am soluția ieșirii din scârba asta de criză, înaintea americanilor sau a nemților, deși ăștia cică sunt deja la mal. Pe scurt, pedeapsa cu moartea.

Să mă explic:

– ai furat un ou / bou / vacă? Dacă e prima furăciune, te iertăm (tot omul greșește), dar te trecem la catastif.

– nu te înveți minte și-ți face cu ochiul oul nr. doi? Ia stai tu o lună (nu mai mult) la pușcărie, poate așa îți vine mintea la cap.

La oul numărul trei deja ești recidivist și, să ma ierte Dumnezeu, clar că nu mai e drum de întoarcere.

ATUNCI DE CE SĂ CHELTUIE STATUL NAIBA ȘTIE CÂT DIN PIB CA SĂ:

1. se pazească;

2. te prindă dacă furi;

3. te judece și condamne;

4. te țină în pușcărie, toate astea de cine știe câte ori și câți ani de-a lungul nemernicei tale vieți?

LA ȘTREANG! Economic vorbind, treaba stă cam așa:

avem 100.000 de hoți/criminali/violatori în pușcării? Să zicem că jumatate sunt recidiviști la a treia condamnare. Împușcați-i. Rămân jumătate.

Asta înseamnă că în prima fază avem doar o jumătate din gurile alea de hrănit în regim hotelier și jumătate din gardieni de plătit.  LA RESTUL LE DĂM DRUMUL. Sunt cei pentru care mai există speranța reabilitării (ăia aflați abia la primul/al doilea ou).

DE FRICA MORȚII, CINE AR MAI PUNE MÂNA PE CE NU E AL LUI? Adio băhăieni, adio corduneni și duduieni.

Să zicem că mai sunt și aventurieri din ăștia. Câți, 100? Treacă de la mine, 1000. Păi de câți paznici, gardieni, polițiști, jandarmi, procurori, judecători, etc, etc, are nevoie o țară cu 20 de milioane de oameni și numai 1000 de hoți? Și dacă organili ar fi eficiente, evident că ăștia 1000 ar rămâne 100 în primul an și zero după, moment în care armata de cadre ar deveni inutilă. Ne-am păzi singuri să nu furăm/violăm/ucidem, de frica ștreangului. Organili? Back to agriculture!

SĂ CALCULEZE CINEVA CARE SE PRICEPE CE ECONOMII S-AR FACE ÎNTR-O ȚARĂ FĂRĂ HOȚI. IEȘIM DIN CRIZĂ, ORI BA?

Oricât de tentant ar suna, rândurile astea sunt UN PAMFLET.

Florin Floreanu

3 comentarii

  1. Aha, inteleg ca esti pentru curatenie! Cui nu-i place curatenia- desi sa o faci si mai ales sa o mentii, da dureri de cap, de coloana, s.a.m.d. Uite asa, cu un pamflet azi, cu o miscare ce nu-si poate permite sa fie partid (deocamdata), vom avea o tara ca soarele pe cer!.. Dar, stii ceva, tot o sa se murdareasca, de la altii. Si atunci… poate mai ne gandim la cum e cu curatenia asta: in antichitate spartanii lasau in piata publica un om beat, ca sa fie vazut de ceilalti si sa serveasca drept exemplu, pentru ceilalti. Daca ramanem fara hoti, criminali, violatori, ramanem si fara mass-media ( ma rog, o parte importanta a acesteia). Oricum, depasind aceasta drama, cred ca problema adevarata o constituie BUGETARII care (am auzit personal pe unu’, cam bronzat) ,,Lupta cu infractoru!” (Din pacate, ma refer aici si la clerul din RO.) Curatenia se mentine prin puterea exemplului si aici, iar ma repet, mass-media are un mare rol.

  2. Daca s-ar face referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea sau macar inchisoare pe viata, sigur vom avea 90%. Dar..trebuie sa mai treaca 50 de ani sa vada UE-ul ca locurile din inchisori echivaleaza cu locuintele,doar pentru cei saraci.

  3. da, sunt pro pedepsei cu moartea pentru criminali, castrarea violatorilor si taierea degetelor de la mana sau chiar a mainii a hotilor.
    Vom avea o Romanie fara criminali, o tara cu barbati fara barbatie si guvern, parlament si institutii ciunge…
    Acum insa…fara mistocareala, Romania, se stie, are o problema cu aplicarea corecta si prompta a legilor. Daca ele ar fi aplicate in mod egal, pentru toata lumea la fel, indiferent ca e parlamentar sau un prapadit de tractorist, atunci nici ceilalti fara spate asigurat, nu vor mai comite ilegalitati, incepand cu cele rutiere sau fiscale si pana la cele strigatoare la cer…Asta inseamna ori ca legile au niste hibe creand prea multe portite pt avocatii apararilor, ori aparatul politienesc e slab, ori justitia e corupta. Din ceea ce se vede…in Romania s-a deschis Cutia Pandorei, adica exista toate relele de mai sus si prin urmare un mediu propice pt infractiuni. Ar mai exista un loc unde s-ar mai putea umbla…constiinta umana…Dar pentru asta e nevoie nu doar de o Flacara Violeta ci de peste 22 de milioane de astfel de flacari………………..

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.