În Ialomiţa, autorităţile din localităţile riverane Braţului Borcea sunt în stare de alertă

0

dfsdfdfg

Deşi nivelul Dunării este în staţionare, apele au ieşit din matcă şi s-au revărsat în zonele inundabile, punând presiune pe liniile de apărare ale localităţilor. Cel mai mare pericol este acum de surpare a malurilor şi infiltrarea apei în gospodăriile populaţiei. La fiecare viitură, locuitorii de pe malul apei mai pierd câte un metru-doi din terenul pe care îl deţin, pereţii caselor se crapă, iar locuinţele se deteriorează.

Pe teritoriul judeţului Ialomiţa sunt trei puncte vulnerabile la Dunăre: în Feteşti, unde două cartiere sunt apărate de un dig mic, încropit la ultimele inundaţii din gunoaie, în zona de interes economic dig Bentu din Balta Ialomiţei şi pe raza localităţii Giurgeni, situată pe malul stâng al fluviului înainte de pod.
La Feteşti Dunărea a inundat peste 100 de hectare din zona inundabilă, teren folosit ca păşune, iar pe raza localităţii Stelnica, apele s-au revărsat pe 27 de hectare plantate în ultimii ani cu copaci.
De asemenea, în Borduşani gospodăriile aflate pe malul Braţului Borcea au apa crescută până la nivelul proprietăţii.
Cel mai mult apele sunt acum crescute la Giurgeni, unde s-au infiltrat şi s-au revărsat până la drumul naţional 2A care face legătura între judeţele Ialomiţa şi Constanţa.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.