În Ialomiţa sunt mai multe familii care doresc să înfieze decât numărul copiilor adoptabili

0

DSC01512

DSC01503Chiar şi aşa, copiii mari, cu vârste de peste 12 ani, îşi găsesc greu părinţi adoptabili, la fel ca şi micuţii cu probleme de sănătate. O şansă în plus pentru ei ar fi adopţiile internaţionale, însă statul roman le-a blocat în urmă cu câţiva ani, iar modificările aduse la legea adopţiilor le includ în condiţii speciale “numai de către cetăţenii români care locuiesc în străinătate şi doar după ce au stat mai mulţi ani în ţara de adopţie” a precizat pentru www.guraialomiţei.com deputatul Cristina Pocora. Deşi au au condiţii foarte bune de trai în căsuţele de tip familial, toţi copiii abandonaţi de părinţi sau luaţi de urgenţă din mediul periculos în care trăiau îşi doresc cu ardoare un cămin numai al lor, cu părinţi adoptivi care să-i iubească şi să le poarte de grijă.

Diana şi Maria sunt gemene, au 10 ani şi sunt adoptabile. Fetele au fost abandonate de la naştere de mama naturală, au stat până la 7 ani la un asistent maternal, iar acum locuiesc într-o căsuţa de tip familial şi îşi doresc din tot sufletul o familie nouă.
Atmosfera din vila rezidenţială este exact ca într-o familie, cu reguli şi condiţii de locuit cel puţin la fel ca într-o casă de oameni gospodari.
Gemenele păstrează însă vii amintirile din casa asistentei maternale Marieta, unde s-au bucurat de grija unor părinţi şi pe fata cărora au considerat-o sora lor.
Nicoleta Stancu deţine drepturile părinteşti pentru toţi cei 67 de copii din căsuţele de tip familial şi cunoaşte istoricul şi poveştile micuţilor care din sistemul rezidenţial de protecţie sunt daţi în plasament la asistenţi maternali sau sunt adoptaţi. Aşa se face că le-a putut arăta gemenelor fotografii cu fratele lor.
Anul trecut, 25 de copii au fost adoptaţi în Ialomiţa. În prezent, în Ialomiţa sunt 22 de copii adoptabili, iar 6 minori au fost încredinţaţi unor familii în vederea adopţiei.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.