În luna noiembrie Centrul Cultural Ionel Perlea va găzdui ”Salonul de toamnă 2021” al UAP Ialomița

0

Miercuri, 3 noiembrie 2021, ora 14.00, la Galeriile ”Arcadia” de la Centrul Cultural ”Ionel Perlea” Slobozia, va avea loc vernisajul expoziției ”Salonul de toamnă 2021” al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Slobozia, Ialomița.
Anul acesta, în luna octombrie, s-au împlinit 20 de ani de la înființarea Filialei Slobozia – Ialomița a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Nu întâmplător, Salonul de toamnă 2021 îl organizăm cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița, în cadrul Proiectului ”Artă plastică pentru Ialomița”, în semn de apreciere și respect pentru artiștii plastici, membri ai U.A.P.R., filiala Slobozia, Ialomița. Parteneriatul, în sine, urmărește stimularea, promovarea și dezvoltarea acestui segment cultural – artele vizuale – al cărui parcurs a început în 1975, cu Cenaclul ”Ștefan Luchian” și a continuat cu înființarea Filialei U.A.P.
Expoziția Salonului de toamna 2021 reunește opere ale artiștilor fondatori ai acestei instituții profesioniste, care este și rampă de lansare pentru artiștii tineri, foști elevi ai Liceului de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia.
Galeriile ”Arcadia” aduc în prim-plan ”Arta plastică pentru Ialomița”, în cadrul Salonului de toamnă 2021 și adună laolaltă, la vernisaj, tendințe, vibrații, spiritualități, aspirații, așteptări, credințe, poate dezamăgiri și neîmpliniri, dar toate sub acest spectru al oamenilor-artiști, care doresc să privească dincolo de orizont.
Toată istoria artelor plastice este ca o rețea, o aglomerare de răspântii, de noduri, unele deslușite, altele nu, temeinic încleștate în cumplite direcții și opțiuni.
În această lume, uneori de neînțeles, un artist își construiește un drum, câteodată fără întoarcere, câteodată fără rezultat, dar și cu izbândă – opera de artă.
Prof. dr. Gheorghe PETRE,
Preşedinte al U. A. P. R., Filiala Slobozia, Ialomiţa

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.