In Memoriam Ioan Neşu

0

La trei ani de la dispariţie, scriitorul Ioan Neşu a fost evocat de familie şi prieteni într-o întâlnire de suflet organizată la Casa Municipală de Cultură a municipiului Slobozia.
Cu această ocazie, autorităţile locale au montat o placă comemorativă la intrarea în blocul din Ansamblul PECO, unde cunoscutul inginer silvic a locuit şi a creat în ultimii 30 de ani.
Prieteni şi colegi de condei, poeţii Şerban Codrin, Costel Bunoaica şi Titi Neagu au povestit despre timpul petrecut împreună cu Ioan Neşu, despre romanele scrise de acesta, debutul amânat până în 1994, accederea în Uniunea Scriitorilor şi acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Slobozia.
Întâlnirea s-a încheiat cu vizionarea unui interviu realizat de Eugen Cristea cu scriitorul Ioan Neşu despre romanul „Ăştia” –ultima dintre cele 11 cărţi publicate.
La sertar, în manuscris, a rămas romanul „Mareşalul”, pe care familia intenţionează să-l publice post mortem.
Ioan Neşu s-a născut la 1 iulie 1950 la Târgu Măgurele, a absolvit Facultatea de Silvilcultură din Braşov, în 1974, iar apoi a fost repartizat în Ialomiţa, la Feteşti şi, ulterior, la Slobozia. S-a stins din viaţă la 29 ianuarie la 2017.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.