În prima duminică a Anului Nou, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a săvârşit Sfânta Liturghie în Bisericuţa de lemn din Parohia Buna Vestire

0

SONY DSC

Lăcaşul de cult s-a dovedit neîncăpător pentru cei peste 300 de credincioşi care au participat la a doua liturghie din an, iar în ceremonial au fost şi două hirotoniri. Diaconul Nicu Marius a fost făcut preot şi va sluji în Biserica Baicu din comuna Nicolae Bălcescu – Parohia Lehliu, iar părintele monah Dimitrie a fost făcut ierodiacon pentru Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia.
În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Vincenţiu a vorbit despre însemnătatea Evangheliilor şi a apreciat că enoriaşii au dat toate răspunsurile liturgice alături de cântăreţii de la strană, coordonaţi de părintele dirijor Cătălin Stanciu.
Duminica dinaintea Botezului Domnului a prilejuit pentru Chiriarhul locului amintirea importanţei Bobotezei, când se sfinţesc apele şi se face agheazma mare, iar credincioşii au primit la miruit câte o iconiţă cu Iisus botezat în apa Iordanului.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.