Incendiu izbucnit de la o butelie manevrată necorespunzător

0

COMUNICAT: Astăzi, 21.01.2020, în jurul orei 11:30, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu izbucnit de la o butelie manevrată necorespunzător, care prezenta emanații de gaz inflamabil. Incendiul a cuprins o garsonieră situată la etajul 2 dintr-un imobil cu 4 etaje din municipiul Fetești.
La locul intervenției s-au deplasat de urgență echipaje de la Stația de Pompieri Fetești, cu două autospeciale de stingere încadrate 8 subofițeri și o ambulanță SAJ IL.
Evenimentul s-a soldat cu două victime, un bărbat cu arsuri ușoare la nivelul feței și o persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 61 ani, cu atac de panică, ce au fost evaluate de echipajul SAJ, dar au refuzat transportul la spital.
Preventiv, din imobil au fost evacuate alte 16 persoane, care nu au fost vătămate.
Garsoniera a fost afectată pe o suprafață de aproximativ 25 mp, mobilierul din aceasta a fost distrus de flăcări, iar casa scării a fost inundată cu fum.
Pentru evitarea producerii unor explozii, din garsonieră a fost evacuată butelia de la care a izbucnit incendiul, precum și o alta, depozitată în locuință.
Reamintim cetățenilor că etanșeitatea buteliei se probează NUMAI cu emulsie de apă cu săpun, iar aprinderea aragazului se efectuează pe principiul “gaz pe flacără”! De asemenea, buteliile se încarcă numai la distribuitori autorizați, iar depozitarea unui număr suplimentar de butelii în locuință nu este recomandată.
ISU Ialomița

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.