INFO TRAFIC IALOMIȚA 27.02.2018 ora 08.00

0

Situaţia traficului rutier în județul Ialomița
Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița informează că astăzi, 27 februarie a.c., ora (08.00), circulaţia a fost întreruptă din cauza zăpezii şi a viscolului pe următoarele drumuri naţionale:
– DN 21 tronsonul Slobozia – limita cu judeţul Călărași;
– DN 3A tronsonul Fetești – limita cu județul Călărași;
– DN 3B tronsonul Feteşti – Chirana;
– DN 2A tronsonul Malu – Slobozia – Giurgeni;

Drumuri naţionale cu restricții de tonaj (3,5 tone):
– DN 2A tronsonul Urziceni – Malu.

Drumuri judeţene cu circulaţia întreruptă:
– DJ 313 tronsonul Horia – Axnitele;
– DJ 201 tronsonul Orezu – Borduşelu – Albeşti – Ciulniţa – Cosâmbeşti – Mărculeşti – Săveni;
– DJ 203F tronsonul Bucşa – Valea Ciorii;
– DJ 212 tronsonul Platoneşti – Movila – Feteşti;
– DJ 213A tronsonul Mărculești – Gheorghe Lazăr.

Le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).
De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.
În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Măsuri pentru prevenirea și gestionarea operativă a situațiilor de urgență
În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsoare abundentă și vânt puternic, în această noapte și în cursul dimineții au solicitat sprijin din partea autorităților, 31 de persoane aflate în trafic cu 7 autovehicule (3 autoturisme cu 8 persoane, 3 microbuze cu 15 persoane și un alt turism cu 8 persoane). Acestea nu au mai putut înainta pe carosabil în zonele Fetești-Țăndărei-Săveni, Iazu, dar și Hagiești (comuna Sinești) însă în toate cazuril mașinile au fost scoase din nămeți, iar persoanele puse la adăpost de către Serviciile voluntare din localități, secțiile de drumuri județene și naționale și alți membri ai comunităților.
Doi bărbați care au plecat pe jos din Fetești Sat către Fetești Gară au solicitat sprijin la 112 întrucât viscolul nu le-a mai permis mersul pe jos. Aceștia au fost preluați de echipaje ale Poliției Locale și Poliției Municipiului Fetești și transportați în siguranță în oraș.
În cursul dimineții a fost asistat, cu ajutorul unui utilaj de la Secția de Drumuri Naționale, transportul unei femei însărcinate din Călărași către spitalul Slobozia. Aceasta a fost adusă în siguranță într-o autospecială a Serviciului Județean de Ambulanță, pe tronsonul Drajna-Slobozia.
Având în vedere evoluția fenomenelor meteorologice extreme de pe teritoriul județului Ialomița, și în urma consultării cu directorii unităților de învățământ preuniversitar, s-a luat măsura suspendării cursurilor în zilele de marți, 27 și miercuri 28.02.2018.
5 sectoare de drumuri naționale, 6 sectoare de drumuri județene și autostrada A2 sunt închise la această oră în județul Ialomița, iar pe sectorul de drum Căzănești – Malu de pe DN 2A este restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.