Informare privind eliberarea de adeverințe necesare pentru accesarea de subvenții de la APIA

0

DSVSA Ialomița anunță toți crescătorii de animale care solicită eliberarea de Adeverințe necesare pentru accesarea de subvenții de la APIA, de către medicii veterinari de la CSVA-uri, de pe teritoriul județului Ialomița, următoarele:
– Eliberarea Adeverințelor constă atât în verificarea efectivelor din BND cât și verificarea realității în teren, deoarece multe animale din teren au crotalii pierdute sau apar animale noi în exploatații care nu se regăsesc în BND. De asemenea foarte multe animale sunt ieșite din exploatație fără ca medicul veterinar să fi fost notificat, acest lucru necesitând un timp mai îndelungat.
– toți crescătorii de animale trebuie să cunoască faptul că, medicii veterinari își asumă o responsabilitate foarte mare privind eliberarea Adeverințelor în vederea atestării efectivelor de animale din gospodăriile populației.
Ținând cont de cele menționate mai sus precum și un aflux mare de crescători de animale care doresc accesarea subvențiilor, vă rugăm, să acordați medicilor veterinari împuterniciți o perioadă mai mare de timp pentru eliberarea Adeverințelor privind atestarea efectivelor de animale din exploatații. Pentru ca datele din Adeverință să fie corecte, este necesar ca medicii veterinari să poată avea suficient timp pentru a verifica atât situația din BND cât și în teren. Menționăm că eliberarea Adeverințelor se suprapune cu mai multe acțiuni sanitar veterinare obligatorii de interes național, pentru care medicii veterinari de liberă practică, de la nivelul CSVA-urilor, au încheiat un contract cu DSVSA Ialomița.
Totodată amintim că în conformitate cu OUG nr. 23/2010, Ord. ANSVSA nr. 40/2010, crescătorii de animale au obligativitatea de a notifica în termen de 7 zile, medicului veterinar împuternicit, orice eveniment care se produce referitor la animale din exploatație (naștere, achiziție, înstrăinare, moarte, sacrificare, dispariție, pierdere de crotali, pierdere de pașapoarte în cazul bovinelor, schimbare de proprietar).

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.