Înfrăţiţi, cu panglici tricolore legate la mână

1

20160708_093528

Un grup de tineri din Republica Moldova se află pentru 3 zile în Ialomiţa, într-o vizită de cunoaştere şi înfrăţire a liderilor cu reprezentanţii administraţiei publice locale. „După ce am înfrăţit oraşe, comune şi instituţii, a venit timpul să ne înfrăţim om cu om, aşa cum am făcut şi la 1918”, a spus Sorin Becciu, reprezentantul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, care şi-a propus ca în această vară să aducă în România 100.000 de basarabeni pentru a-şi cunoaşte ţara mamă. În mod simbolic, oaspeţii le-au legat gazdelor câte o panglică tricoloră la mână, ca legământ de înfrăţire. Pentru vicepreşedintele Consiliului judeţean Ialomiţa, gestul reprezintă mai mult decât un simbol: „În sfârşit am şi o soră, iar gestul şi entuziasmul dumneavoastră ne sensibilizează şi ne obligă. Vă urez un bun venit călduros şi sper să vă simţiţi ca acasă”, a precizat Cătălin Grigore. La rândul lor, viceprimarul Gabi Muşat s-a ales cu un frate de peste Prut, iar secretarul Consiliului Judeţean cu o soră din Basarabia. „Este o onoare pentru mine să am soră o stră-nepoată a marelui Ştefan Cel Mare”, a spus Adrian Ionescu.
Cei 40 de tineri basarabeni au în program vizite la Catedrala Episcopală, Mănăstirea Sf. Voievozi, Muzeul Judeţean şi Muzeul Agriculturii, dar şi deplasări la Bucureşti. Ei sunt al treilea grup primit de autorităţile din Slobozia şi care vizitează judeţul Ialomiţa. Obiectivul măreţ este proiectat pentru anul 2018, fix la 100 de ani de la Marea Unire de la 1918.
Platforma prin care se militează pentru Unirea Basarabiei cu România şi se pledează pentru reîntregirea neamului este „basarabia-acasă.ro”.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.