Preasfintitul Damaschin a fost inmormantat in Catedrala Episcopala Inaltarea Domnului din Slobozia

0

 

++++++++++++++++++++++++++++++++

Sute de credinciosi din Ialomita si Calarasi au trecut in pelerinaj pe la capataiul Preasfintitului Damaschin pentru a-l petrece pe ultimul drum pe cel care a fost timp de 9 ani Episcopul Sloboziei si Calarasilor. Slujba a inceput inainte de orele 11 si s-a incheiat trei ore mai tarziu, iar multimea de credinciosi a putut sa urmareasca slujba de inmormantare din fata Catedralei Episcopale unde a fost instalat un panou electronic pe care se transmiteau in direct imaginile din interior. 

La slujba a participat si Patriarhul Romaniei, Daniel, cel care va prelua conducerea Epsicopiei Sloboziei si Calarasilor pana la alegerea unui alt episcop. 

In discursul de pretuire pentru episcopul Damaschin, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a amintit momentele care i-au unit in credinta fata de Dumnezeu.

Episcopul Damaschin s-a nascut la ceas de sarbatoare pe14 septembrie 1940, de Ziua Crucii, si s-a stins in seara zilei de Sfantul Gheorghe, purtatorul de biruinta. 

La slujba de inmormantare a fost prezent si Mitropolitul Durostorului, Preasfintitul Ilarion, prieten cu Damaschin, Episcopul Sloboziei si Calarasilor.

Patriarhul Daniel a marturisit asistentei ca la spital fiind, Episcopul Damaschin Coravu isi programase sa slujeasca in ziua in care a fost inmormantat, acasa la catedrala Episcopala din Slobozia.

Dupa inmormantarea preasfintitului Damaschin, Patriarhul Romaniei si soborul de prelati au plecat la inmormantarea Episcopului Husilor, Ioachim Mares. 

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.