Inspectoratul Şcolar Ialomiţa ia măsuri suplimentare pentru întrunirile din unităţile de învăţământ

2

barcari

Pentru siguranţa elevilor şi cadrelor didactice în timpul activităţilor extraşcolare, conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar Ialomiţa impune 7 condiţii la organizarea unor evenimente în spaţiile şcolare în afara orelor de curs.
Astfel, fiecare instituţie de învăţământ are obligaţia să anunţe, cu 5 zile înainte, la inspectoratele de jandarmi, de poliţie, şcolar şi unitatea medico-sanitară arondată, intervalul orar de desfăşurare a întrunirilor, cu solicitarea asistenţei specifice.
De asemenea, se cere încheierea unui protocol cu proprietarul spaţiului, în care să se menţioneze că există toate avizele şi autorizaţiile necesare funcţionării, verificarea existenţei mijloacelor de stingere a incendiilor şi asigurarea personalului instruit pentru utilizarea extinctoarelor.
Conform deciziei interne, se interzice utilizarea materialelor pirotehnice şi a oricăror surse de foc şi se impune respectarea numărului de locuri şi participanţi conform autorizaţiilor de funcţionare şi asigurarea supraveghetorilor necesari bunei desfăşurări a evenimentului.
Clementina Tudor

2 comentarii

  1. Desigur, e un început. Dar cine i-a oprit pe diriguitori să fi avut acest început de la început?! Dacă urmăriţi emisiunile de la toate posturile de ştiri, există o părere unanimă, chiar a tinerilor, că pe timpul comuniştilor drame de genul celei de la “Colectiv” şi altele aşijderea ar fi fost aproape imposibil să se fi produs. Iar dacă, prin absurd, s-ar fi produs, multe “capete” ar fi căzut, mergându-se până la pedeapsa capitală. În democraţia noastră originală, propusă şi aplicată de alde Iliescu şi gaşca sa de megaescroci, nimeni nu răspunde din cei cu funcţii de răspundere. Răspund o asistentă şi un electrician, în cazul maternităţii “Giuleşti” şi alţi acari Păun, ca în cazul incendiului din Constanţa, iar exemplele ar putea continua.
    În urma dezastrului uman de la “Colectiv”, cine şi-a dat demisia?!: UN PATRON DE CLUB PRIVAT! Nimeni dintre cei responsabili cu controlul şi cu acordarea autorizaţiilor nu a arătat vreo intenţie în acest sens, iar Piedone, primarul “anticorupţie”, cu permisul obţinut prin şpagă şi fraudă, şi-a închis telefonul, deci nu mai poate fi contactat. ASTA-I ROMÂNIA!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.