Interes din ce în ce mai scăzut pentru locurile de muncă în străinătate

0

La selecţia organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa au fost oferite 800 locuri de muncă în Spania pentru care s-au prezentat doar 137 de persoane.

Bursa s-a adresat cuplurilor şi s-a desfăşurat la Slobozia prin intermediul EURES România, oferind locuri de muncă sezonieră în agricultură atât pentru locuitorii din Ialomiţa cât şi pentru cei din judeţele limitrofe.

Familia Claudia şi Laurenţiu Petre au venit din Ploieşti la selecţie pentru a semna un nou contract de muncă în Spania, la cules de căpşuni: „E mai bine că mergem împreună. Suntem departe de casă, dar ne chinuim un pic şi facem bani. Avem doi copii care rămân cu bunica pentru că numai aşa putem să câştigăm un ban.”

De trei ani pleacă în Spania cu soţul şi Nicoleta Bârneaţă, de 44 de ani. Anul acesta, femeia a venit la selecţi şi cu cei doi copii, fata şi băiatul care au peste 20 de ani: „Sunt condiţii foarte bune. Campania începe în martie, până în iunie. Trei luni de zile, mergând cu soţul, reuşeşti să strângi bani frumoşi. Acum am luat şi copiii pentru că sunt mari.”

Din cele 137 persoane prezente au fost selecţionate 126, o persoană a fost admisă ca rezerva şi 10 au fost respinse. Din judeţ s-au prezentat la bursă 46 de ialomiţeni, dintre care 3 au fost respinşi.

Data estimata de începere a contractelor de munca este 15 februarie 2017. 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.