Intervenții ale pompierilor ialomițeni

0

Aproximativ 20 de ha grâu, ce aparțin unei societăți comerciale de pe raza localității Căzănești, au fost mistuite de flăcări. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit produs la instalația electrică a unui autoturism ce se afla în apropierea lanului, iar în scurt timp s-a extins la cultura agricolă. Evenimentul s-a produs în după-amiaza zilei de vineri, 17 iulie a.c, iar la fața locului s-au deplasat pompierii de la Garda de Intervenție Slobozia. Aceștia au acționat în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Căzănești și Reviga, incendiul fiind lichidat în scurt timp.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.30, pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea unui bărbat, în vârstă de 26 de ani, care a plecat la volanul autoturismului său din orașul Amara, către Slobozia, însă pe drum s-a rătăcit, ajungând pe un teren agricol. Tânărul este din București și fusese la o nuntă, la un local din Amara, iar la plecare s-a rătăcit. Un echipaj de pompieri a plecat în căutarea acestuia, iar după aproximativ 30 de minute, a fost găsit pe câmp, între localitățile Amara și Grivița. Bărbatul a fost condus de echipajul de pompieri până în municipiul Slobozia, după care și-a continuat drumul către casă.
Incendii la Fetești
Două incendii s-au produs în cursul zilei de miercuri, 22 iulie a.c, la două gospodării din municipiul Fetești. Primul eveniment a fost anunțat prin SNUAU 112 în jurul orei 13.30, când locuința unui cetățean a fost cuprinsă de flăcări. Cel mai probabil, incendiul a pornit după ce proprietarul a lăsat pe aragazul aprins un vas în care se afla grăsime animală, iar în scurt timp aceasta s-a aprins. Flăcările s-au extins la materialele combustibile din apropierea aragazului, iar în momentul sosirii pompierilor, incendiul cuprinsese întreaga bucătărie, două dormitoare, o cameră tehnică, o magazie de lemne și acoperișul locuinței, pe o suprafață de cca. 300 mp. Pompierii au acționat cu două autospeciale de intervenție, iar după aproape două ore, flăcările au fost lichidate.
Cel de-al doilea eveniment a fost anunțat în jurul orei 14.20, după ce un bărbat a folosit o afumătoare improvizată în apropierea unor materiale combustibile, generând incendiul. Pompierii de la Gărzile Fetești și Țăndărei s-au deplasat la fața locului, iar în momentul sosirii acestora, flăcările se manifestau la acoperișul locuinței, la bunurile din trei camere și la un grajd de animale, în care se aflau mai multe păsări și patru caprine. Pompierii au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, iar după aproximativ cinci ore, incendiul a fost lichidat. Animalele care se aflau în grajd au murit, iar valoarea pagubelor se ridică la aproximativ 50.000 lei.
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU Ialomița

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.