Intoxicaţia copiilor de la Feteşti NU a fost cauzată de laptele băut la şcoală!

0

foto mediafax-foto-adi-piclisan

Rezultatele probelor de laborator au indicat că laptele consumat a fost conform şi exclud posibilitatea de îmbolnăvire a copiilor de la doza băută în pauza mare. Cu toate acestea, furnizorului din Tulcea i-a fost sistată activitatea pentru o lună de zile.
În acest moment autorităţile judeţene sunt nedumerite asupra cauzelor care au condus la manifestarea colectivă a elevilor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Martin, a precizat că doi dintre elevi au vomitat în clasă şi, ulterior, colegii acestora au acuzat că li se face rău, deşi este posibil ca starea să le fi fost indusă de manifestările celor doi.
Încă de la început s-a luat în calcul şi o posibilă intoxicaţie chimică, mai ales că testele de aer indicau depăşiri la compuşi din clor, dar nici varianta aceasta nu explică în totalitate manifestările celor 23 de elevi care au ajuns la spital. Aşa se face că prima suspiciune a rămas laptele, chiar dacă din lotul respectiv au consumat sute de elevi din Ialomiţa, fără să reclame dureri de burtă, cefalee şi ameţeli.
Pe lângă mobilizarea generală a cadrelor medicale din Feteşti, chemate de acasă pentru a face faţă afluxului de pacienţi, elevii aduşi la spitalul din Slobozia aveau afecţiuni medicale preexistente care impuneau o supraveghere mai atentă.
Curios este şi că scenariul de ”rău la şcoală” s-a repetat săptămâna aceasta, dar la o scară mai mică, într-o încercare a unor elevi de a scăpa de orele de curs, recunoscută apoi ca tentativă de chiul.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.