Ioan Martin şi Victor Moraru, profile politice ideale pentru alegerile locale din 2016

6

moraru martin

Anul electoral 2016 se anunţă sărac din punct de vedere al candidaţilor: activitatea intensă a DNA şi ANI a contribuit la diminuarea apetitului pentru politică al aleşilor locali.
Pe final de mandat, primarii din Ialomiţa trăiesc cu ,,sabia lui Damocles” deasupra capului, iar 10 dintre ei au rezerve serioase că vor mai putea candida. Ruperea USL-ului şi reunirea PNL-ului cu PDL-ul au echilibrat forţele pe scena politică a judeţului, însă pentru principalele funcţii alese din Ialomiţa, la Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Reşedinţă, se caută candidaţi.
Slăbiciunea PSD-ului este Primăria Slobozia, în principal din cauza întârzierii proiectului de reabilitare a Pieţei Revoluţiei, însă nici PNL-ul nu are o soluţie viabilă din rândul consilierilor locali. Culmea, ambele organizaţii au variante potrivite pentru conducerea Consiliului Judeţean, unde PNL are avantajul şi expertiza vicepreşedintelui în funcţie, Ioan Martin, iar PSD se bazează pe disponibilitatea şi tenacitatea primarului Victor Moraru.
Pentru Primăria Slobozia, social democraţii se bazează pe organizaţia puternică de la municipiu şi disciplina impecabilă a electoratului de stânga, în timp ce liberalii mizează pe acurateţea rezultatelor din sondajele de opinie. Principalul favorit, Ioan Martin, ar ridica probleme oricărui candidat din partea PSD, însă va lăsa adversarilor politici culoar pentru ocuparea fotoliului de la conducerea Consiliului Judeţean. Un cuvânt vor avea de spus şi parlamentarii actuali. Printre variantele vehiculate se află senatorul Marian Pavel la Primăria Slobozia şi deputatul Cristina Pocora la Consiliul Judeţean. Există loc şi pentru surprize, însă, iar una dintre ele ar fi organizarea de alegeri anticipate şi devansarea alegerilor locale, ceea ce va permite şi mai puţine variante pentru candidaţii în funcţii şi reînvestirea acestora pentru încă un mandat.
Clementina Tudor

6 comentarii

  1. Prezumția de nevinovăție : A ridicat DNA București , pe data de 1 octombrie , documente de la Primăria Amara , despre contractele încheiate între primarul Moraru și cumnatul lui Ponta ?

  2. FARA PSD !!! Ne-au pacalit de prea multe ori ! Independenta discutabila a d-lui primar Moraru , apoi apropierea interesata de Udrea si Basescu si acum revenirea la PSD -ul mama ( sau tata ) !!!

  3. Echipa primăriei oraşului Amara urează colegului, Dl Primar Victor MORARU, cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere, un călduros “LA MULŢI ANI”!
    Fie ca bunul Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la Dvs. cu succes, sănătate, fericire şi prosperitate, alături de cei dragi!

    ECHIPA PRIMĂRIEI AMARA

    N-am a comenta ceva referitor la prima parte. Este o urare normală, deşi cam târzie, aproape de miezul nopţii. Dar partea a doua, cea cu “bunul Dumnezeu” miroase de la o poştă a pupincurism de cea mai joasă speţă. Oare pupincuriştii din cadrul Primăriei, nu se puteau limita la o simplă urare normală şi de bun simţ?!

  4. Da, urare probabil vine din una din colegele mai apropiate. Dar poate aţi observant că echipa este formată în mare parte din femei, deci avem un Sulyiman de amara dragi mei………….

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.