Iubirea, tratament miraculos!

0

Pe lângă tratament şi îngrijiri medicale de specialitate, o pacientă din secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean din Slobozia face progrese nesperate de revenire la viaţă prin atenţia deosebită a familiei. Zi de zi, dimineaţa şi seara, soţul bolnavei se prezintă la patul ei cu flori şi, chiar dacă este în stare de inconştienţă, îi vorbeşte şi îi pune să asculte muzică. Acest suport şi rugăciunile preotului Păduraru, care în perioada premegătoare Paştelui a venit timp de 10 zile la căpătâiul bolnavei, au făcut minuni, apreciază medicul curant al pacientei, Victor Baciu: “Doamna Ana, de 74 de ani, a venit la noi cu un stop cardiac, urmat de sechele neurologice şi comă profundă, dar cu o evoluţie uimitoare. După 24 de ore am desprins-o de aparat.  Paşii sunt foarte mici, dar semnele sunt îmbucurătoare şi noi sperăm foarte mult să obţinem un rezultat bun. În toată epopeea asta, un rol important l-a avut familia. Să ştiţi că noi, ca medici, am avut momente în care am spus că mai mult nu se poate face, nu că am fi vrut să renunţăm. Însă încrederea şi susţinerea pe care au dat-o familia au fost uimitoare, iar acum avem speranţa că poate, poate…”

Pacienta este hrănită prin perfuzii şi sondă gastrică, dar dă semne de revenire la viaţă, răspunde la stimuli dureroşi şi contribuie la exerciţiile de kinetoterapie, ceea ce creşte speranţa familiei. Deocamdată, starea pacientei este stabilă.  De 80 de zile, Nelu Iordăchescu îşi împarte viaţa între casa de la Bucu şi spitalul judeţean de urgenţe. În fiecare dimineaţă culege flori din grădină şi le aduce soţiei: “Am program fix, două ore dimineaţa şi două ore seara. Prima grijă este să ajung la ea şi ce-i mai trebuie. Am învăţat să-i gătesc supă, consistentă şi proaspătă.  Am avut şi am mare încredere în personalul medical de la Slobozia. Eu am văzut toate progresele şi îmi doresc să-şi revină, să o iau acasă şi să găsesc o femeie pricepută care să o îngrijească, pe lângă ce fac eu, dar numai să o văd din nou conştientă. Ştiu că se poate întâmpla orice.”   

Soţii Iordăchescu sunt căsătoriţi de 54 de ani, au doi copii, ambii căsătoriţi şi stabiliţi în Anglia, şi 4 nepoţi. Deşi sunt cu sufletul alături de părinţi, distanţa rămâne o problemă importantă, ceea ce, într-un fel, a contribuit la sudarea legăturii dintre Ana şi Nelu Iordăchescu, pentru că de mulţi ani s-au avut numai unul pe celălalt. Cadrele medicale ale spitalului judeţean de urgenţă din Slobozia sunt impresionate de acest caz şi apreciază că astfel de situaţii pot fi un exemplu pentru pacienţii şi aparţinătorii recalcitranţi, care nu înţeleg că atitudinea violentă, verbală şi cu atât mai mult fizică, dăunează în tratarea bolnavilor: “Avem situaţii în care vin şi dau cu uşile de pereţi. Vor să trimitem pacienţii la Bucureşti, deşi unii nu pot suporta drumul. Dar ăştia sunt oamenii… Noi ne facem datoria cum putem mai bine şi este nedrept ca spitalul nostru să aibă o faimă proastă, pentru că nu merită”, a conchis şeful secţiei de ATI.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.