Jandarmii ialomițeni au avut azi misiune cu publicul

0

DSC_9895

Împlinirea a 123 de ani de la înființarea Jandarmeriei Rurale a fost marcată în Ialomița prin activități de prezentare a tehnicii și armamentului din dotarea instituției, simultan în Parcul de la Catedrală în Slobozia, Casa de Cultură din Urziceni, Parcul Dendrologic din Amara și Parcul Central din Fetești.
Data de 1 septembrie marchează tradiția armei de jandarm și prilejuiește rememorarea istoricului consistent al existenței și funcționării instituției, început în Ialomița la 1895, cu 15 jandarmi.
”În decursul istoriei, în România a funcționat, o perioadă importantă de timp, Jandarmeria Rurală, înființată în 1983 și doi ani mai târziu în județul nostru. În Ialomița existau atunci secții de jandarmi în orașele Slobozia, Călărași, Fetești și Țăndărei. Cu această ocazie urăm colegilor noștri cât mai multe împliniri profesionale și sociale, iar cetățenilor să aibă în continuare încredere în arma noastră”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Alexandru Constantinescu.
În programul zilei mai sunt cuprinse activități sportive și o ședință festivă pentru recompensarea personalului din unitate. În prezent, la nivelul județului sunt angajați peste 400 de jandarmi în cinci subunități, cea mai nouă dintre acestea fiind la Amara, înființată în luna septembrie a anului trecut.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.