Joi, președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, a parafat trei noi contracte cu comunele Bărcănești, Cocora și Săveni

0

Programul Județean de Dezvoltare Locală, ediția 2020, reprezintă pentru multe localități ialomițene unul dintre cele mai utile instrumente pentru a se asigura că planurile de a îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor ajung să fie puse în practică. Milioanele de lei care sunt puse la dispoziția unităților administrativ-teritoriale în acest an continuă să fie direcționate către proiectele declarate câștigătoare. Joi, președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, a parafat trei noi contracte cu comunele Bărcănești, Cocora și Săveni.
Este vorba de „înființarea unui teren de sport multifuncțional în comuna Bărcănești, județul Ialomița”, care presupune construirea unui spațiu de 42 m x 22 m, cu pardoseală din gazon sintetic, împrejmuit cu un gard din plasă de polietilenă, cu înălțimea de 5 m. Terenul de sport va dispune de 2 porți minifotbal, 2 panouri baschet, 2 stâlpi mobili tenis/volei, 1 fileu de tenis, 1 fileu volei, mingi, rachete tenis și 2 gradene metalice cu 48 de locuri. Cei peste 3500 locuitori ai comunei vor beneficia de acces la aceste dotări. Pentru acest proiect, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală 2020 a fost alocată suma de 199.914,77 lei, rămânând ca bugetul local să contribuie cu 134.389,23 lei pentru a ajunge la totalul necesar realizării proiectului.
În comuna Cocora, va fi realizat un teren de sport multifuncțional, cu suprafața totala de 1.202,53 mp. Gazonul se va întinde pe 987,89 mp, în timp ce aleile vor ocupa restul de 214,64 mp. Dotările amintite în detaliile proiectului sunt porți de fotbal, un fileu de tenis de câmp, coșuri de baschet și bănci, pe lângă altele necesare, cum ar fi stâlpii de iluminat. Terenul de sport va fi împrejmuit cu profile metalice cu plasă bordurată verde și polipropilenă cu înălțimea de 3 m. Consiliul Județean Ialomița contribuie prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița cu 200.000 lei, o sumă similară, 197.856 lei, urmând să fie asigurată din bugetul local.
Echipa de proiect din comuna Săveni a obținut fonduri pentru a moderniza sistemul de lămpi existent, prin înlocuirea a aproape 500 din corpurile de iluminat vechi cu unele de tip LED de 36 W. Astfel, peste 3000 de locuitori ai comunei, dar și aproximativ 5000 de persoane care trec prin localitate sau vizitează zona se vor bucura de un sistem de iluminat modern. Pentru acest proiect, finanțarea nerambursabilă ajunge la 200.000 lei, în timp ce bugetul local va suporta un cost de 110.843,48 lei.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.