Judeţul Ialomiţa este în continuare paralizat de viscol

0

După 9 ore de la ultimul apel al unui bărbat blocat în maşină la limita judeţelor Ialomiţa şi Buzău, forţele de intervenţie au reuşit să ajungă la el cu o şenilată. Acesta a fost găsit în stare de hipotermie, dar este conştient şi cooperant.
În continuare, aproximativ 70 de persoane aflate în trafic cu 35 de autovehicule sunt blocate de azi noapte pe drumurile care tranzitează judeţul.
Cele mai multe sunt pe ruta Iazu – Bărăganu (DN21), dar și pe DN2C, pe raza comunelor Grivița- Miloșești- Nicolești-Tovărășia, limita cu judeţul Buzău. În toate cazurile sunt depuse eforturi considerabile pentru salvarea oamenilor, scoaterea mașinilor din nămeți, și aducerea persoanelor la adăpost de către structurile M.A.I., Serviciile voluntare din localități, secțiile de drumuri județene și naționale și alți membri ai comunităților.
În ciuda intervenţiilor punctuale la reţelele electrice şi de telefonie, 46 de localități din Ialomiţa rămân nealimentate sau parțial alimentate cu energie electrică, cu peste 47.000 de consumatori afectaţi.
La ora actuală se lucrează pentru deblocarea mașinilor rămase înzăpezite pe ruta Iazu – Bărăganu, iar în zona Nicolești acționează un utilaj de deszăpezire, o autoșenilată și alte 2 autospeciale de la ISU Ialomița, precum și o ambulanță pentru preluarea bărbatului aflat în hipotermie. De asemenea, alte 6 vehicule cu 18 persoane sunt în curs de deblocare în zona satului Tovărășia, pe DN2C.
Aseară, o coloană de aproximativ 25 de mașini a fost dislocată din zona Iazu cu sprijinul unui utilaj al societății de drumuri naționale, coloana fiind direcționată spre municipiul Slobozia, iar 14 persoane au fost cazate în spațiile special amenajate de la Liceul Tehnologic ”Al.I.Cuza”, restul găsindu-și adăpost la rude.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.