Județul Ialomița reprezentat la Universitatea Europeană de Vară a PES activists România

0

În perioada 30 august – 1 septembrie, PES activists România, structura membrilor și simpatizanților pro-europeni de stânga, a organizat o nouă ediție a Universității Europene de Vară dedicată viitorului Uniunii Europene.
“Alegerile europarlamentare au definit modul în care va arăta Uniunea Europeană în următorii 5 ani. Avem un Parlament European extrem de divizat iar România trebuie să folosească acest context pentru a-și crește influența în plan european. În plan național, stânga românească este obligată să facă propria reformă, adaptându-se la noile revendicări sociale.” a explicat Victor Negrescu, coordonatorul PES activists România.
Județul Ialomița a fost reprezentat la eveniment printr-o delegație formată din dl. deputat și președinte al Consiliului Național PES Ștefan Mușoiu și 20 de membri. Cei 300 de participanți la eveniment au discutat și prezentat 10 idei progresiste de stânga pentru viitorul Președinte al României și o serie de direcții politice pe care Partidul Social Democrat le poate urmări la nivel european în următorii 5 ani.
“PES activists România a jucat un rol important în menținerea unui canal de dialog între Partidul Social Democrat și Partidul Socialiștilor Europeni. Sunteți prieteni în care avem încredere și un laborator de idei politice de stânga” a comentat Secretarul General Adjunct al Partidului Socialiștilor Europeni, Marije Laffeber, prezentă la eveniment.
La eveniment au participat Marije Laffeber Secretarul General Adjunct al Party of European Socialists, Alexandru Coita, analist politic, Roxana Mînzatu, ministrul fondurilor europene
Constantin Budăi, ministrul muncii și justiției sociale, deputații Simona Bucura, Cristina Dumitrescu, Ioan Dîrzu, Dorel Căprar, Gabriel Petrea, senatorii Gabriela Crețu și Cristian Dumitrescu, reprezentantul Friedrich Ebert Stiftung, Victoria Stoiciu, reprezentantul Fundația Stânga Democratică, Mihai Caradaică, dar și diverși reprezentanți din societatea civilă și mediul academic.
Universitatea Europeană de Vară s-a încheiat cu o acțiune de ecologizare a zonei Gării din stațiunea Neptun.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.