La Costa. Pardon, La Cătălin

3

Cătălin, eşti unul dintre puţinii plecaţi de jos care mai ştie ce e munca. Trebăluieşti non-stop, inventezi reţete şi ni le pui pe masă, ca să ne lingem pe degete după ce ne îndopăm ca turcii (ai şi tu o vină pentru kilogramele mele în plus).

Pizzeria ta a fost şi a rămas the best in town – singura la care mă duc, după ce am mai testat vreo 3-4.

Deşi aş putea comanda masa de prânz la alt restaurant, întotdeauna am preferat La Costa. O mai dau băieţii în bară uneori, încurcând comenzile, uitând mujdeiul, de exemplu – chestii minore pe care le trec cu vederea.

Dar să primesc fitofag/novac în loc de crap , nu rabd. Aşa cum fac distincţia între sturion şi cărăşel, papilele mele gustative s-au revoltat astăzi împotriva scârbavnicului mâncător de stuf. Nu-mi spune că-i tot crap – îmi insulţi inteligenţa şi priceperea de fost acvarist. Dincolo de evidenţele stiinţifice stau cele culinare: 6 lei/kg fitofagul, 16 lei/kg crapul. Adevăratul crap, pe care-l aşteptam astăzi în farfurie.

guraialomitei

3 comentarii

  1. Catalin e unul dintre putinii slobozeni care stiu ce inseamna munca, dar angajatii lui lasa foarte mult de dorit. Si mie mi s-a intamplat de multe ori sa comand un tip de pizza si sa-mi vina alta sau fara ketch-up, chestii minore cum spui tu, dar am patit una care m-a lasat rece: fiind ziua mea prin august, m-am gandit s-o aniversez la terasa Pietricele, singurul loc din oras unde poti respira aer curat si sa servesti o racoritoare intr-un mod civilizat. Am avut asa un noroc de m-a servit o domnisoara mai “bruneta” care mi-a stricat toata seara. De fiecare data cand o chemam (politicos ca altfel nu imi sta in caracter), imi punea o privire acra, de iti era si scarba sa mai servesti masa la terasa. Asta o perioada ca spre sfarsitul petrecerii nici nu mai venea, trebuia sa ne rugam de ea sa vina, a incurcat o comanda si am platit o pizza in plus, si tot asa. Atunci mi-am zis ca degeaba ne chinuim noi romanii sa dovedim in fata lumii ca suntem muncitori si corecti ca de fapt tot lenesi si hoti suntem.

  2. Din pacate e o problema generalizata in tara. Eu ma simt prost cand le las ceva bani peste nota dar fac asta numai pentru ca m-as simti si mai prost daca nu as lasa nimic. Foarte putini merita. Patronii au partea lor de vina, aplica teoria buticarului roman care ii da 2 lei pentru ca nu are nici un motiv sa-i dea 3. Daca i-ar da 3 si i-ar pune in vedere ca la a treia abatere zboara (fara aluzii la domnisoara bruneta) i-ar putea motiva cumva. Serviciile sunt din pacate unul din motivele pentru care nu avem turisti. Si ce simplu ar fi sa corectam macar problema asta.

  3. Poti sa le dai si 100milioane pe luna. Daca nu are chef de treaba, tot asa face si spune ca e salariul mic. Avem un deficit enorm de oameni care sa munceasca cu simt de raspundere. Patronul nu plateste pana nu iti arati calitatile; Angajatul nu minceste ca are salariul mic si intr-un final este dat afara; Statul ii da respectivului somaj sau ajutor social tot din banii patronului… un cerc vicios in care trebuiesc schimbate toate 3 punctele simultan pentru a se produce o schimbare. Mai mult, la angajare, putini patroni inteleg ca din cele 3 calitati ale unui angajat (serios, profesionist si ieftin) pot alege cel mult 2.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.