La Slobozia, 20 de copii care provin din familii nevoiaşe au primit azi rechizite şi hăinuţe pentru şcoală

0

dsc_0292

Darurile sunt rezultatul unei campanii iniţiate de Serviciul de Asistenţă Socială al Municipiului Slobozia, ai cărui reprezentanţi cunosc foarte bine situaţiile beneficiarilor şi au vrut astfel să-i încurajeze pe părinţi şi copii să nu renunţe la şcoală.dsc_0240 „Sunt bine venite. Rechizite am mai cumpărat pe parcursul verii, mai avem şi de anul trecut pentru că depunem dosare la şcoală, primim şi păstrăm pentru când au nevoie. Nu ne permitem să le irosim pentru că singurul venit sigur pe care îl avem, de 527 de lei, este ajutorul social. Cu hăinuţele este întotdeauna mai greu şi acum e bine că am primit şi îmbrăcăminte”, spune mămica a trei copii. Mezina Gina intră în clasa întâi şi este încântată de clovnul adus de organizatori. Sigură pe ea, fetiţa cu codiţe lungi, ridicate deasupra urechilor, spune fără să ezite că o să se facă avocată.
dsc_0266Tot din ajutorul social trăieşte şi îşi creşte cei trei copii o mămică singură: „E greu şi sper să îi fie capul la carte. Bine că a primit şi un costum cu pantofi”. Băiatul ei, Marian Răzvan se pregăteşte de clasa a III-a şi aşteaptă cu nerăbdare să meargă la şcoală, chiar dacă va întâlni şi copii răi, după cum spune: „Câţiva sunt răi, dar am o mulţime de prieteni. Mie îmi place sportul şi desenul. La lecţii mă ajută sora mai mare şi mama.”
Printre sponsorii campaniei „Îmbracă un copil de şcoală” se numără inclusiv angajaţi ai primăriei Slobozia, de la Serviciul de Asistenţă Socială şi Poliţia Locală.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.