La Slobozia au fost colectate aproximativ 7 tone de echipamente electrice, electronice și electrocasnice

0

“Primăria Municipiului Slobozia a sprijinit acțiunea de colectare DEEE, organizată în zilele de 12 și 13 aprilie de către Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu S.C. Romprotera S.R.L. Călăraşi.
În cele două zile de campanie, la Slobozia au fost colectate aproximativ 7 tone de echipamente electrice, electronice și electrocasnice.
La punctul provizoriu amplasat în zona Supermarket Ialomița și de la domiciliile slobozenilor au fost colectate 280 de aparate electrice. Cele mai multe echipamente la care cetățenii au renunțat au fost de mici dimensiuni- 70 bucăți. 56 de mașini vechi de spălat și 34 de televizoare nefuncționale au ajuns și ele la reciclare.
O parte dintre deșeurile electrice colectate au fost preluate gratuit de la domiciliile cetațenilor sau sedii de firmă, în urma apelurilor la numerele de telefon puse la dispoziția acestora pentru serviciul de colectare gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase.
Printre deșeurile DEEE colectate s-au regăsit și aparate frigorifice, aspiratoare, imprimante și monitoare. Un total de peste 6800 kg de deșeuri electrice și electronice, care au ajuns la reciclare și vor furniza alte mii de kilograme de materii prime secundare pentru următoarele generații de aparate noi!”

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.