La Slobozia se desfăşoară zilele acestea olimpiada națională de limba rusă modernă

5

DSC06294

Colegiul Naţional Mihai Viteazul găzdueşte olimpiada naţională de limba rusă modernă. La concurs participă elevi care provin din familii de basarabeni şi de ruşi lipoveni din judeţele Brăila, Bacău, Bucureşti, Suceava, Neamţ, Vaslui, Tulcea, Maramureş, Argeş şi Iaşi.
Din păcate Ialomiţa nu are participanţi pentru că predarea limbii ruse în şcoli nu se mai face nici măcar la Borduşani, unde există o comunitate de ruşi lipoveni.

72 de liceeni din 10 judeţe ale ţării participă la Slobozia la Olimpiada Naţională de limbă rusă modernă.
Unul dintre loturile puternice din concurs este cel de la Brăila, unde limba rusă s-a păstrat în comunităţile de ruşi lipoveni.
Alexandru este clasa a XII-a şi participă la olimpiada naţională pentru al patrulea an consecutiv, dar va urma economie sau drept…
Alexandra se simte aparte pentru cunoştinţele de limbă rusă pe care le deţine şi vrea să se folosească de acest avantaj al său…
Printre participanţi se numără şi Ecaterina, o vorbitoare nativă de limbă rusă, care şi-a propus să reediteze locul I obţinut anul trecut la olimpiadă.
Prezentă la deschidere, consiliera ambasadei Federaţiei Ruse, Natalia Mujenikova, i-a încurajat pe copii să profite de oportunităţile pe care le au studiind limba lui Puşkin.
Spre încântarea participanţilor, festivitatea de primire a inclus momente artistice tradiționale susţinute de ansamblu ruşilor lipoveni din Borduşani Ialomiţa.
Concursurile, scrise şi orale, se vor încheia miercuri, 20 aprilie, cu festivitatea de premiere.

5 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.