La spitalul judeţean din Slobozia s-a inaugurat aparatul RMN

0

_DSC7422

Aparatul RMN din dotarea spitalului judeţean din Slobozia va fi utilizat atât pentru pacienţii din Ialomiţa cât şi pentru cei din Călăraşi. Achiziţia a fost făcută cu 3.780.000 de lei, bani asiguraţi exclusiv din bugetul propriu al judeţului, după ce Ministerul Sănătăţii a promis şi s-a răzgândit în a mai susţine financiar acest proiect. Primii mulţumiţi de inaugurarea aparatului de Imagistică cu Rezonanţă Magnetică sunt pacienţii din Ialomiţa, nevoiţi până acum să meargă la spitalele din alte judeţe pentru acest examen medical:

Managerul unităţi medicale, Violeta Şapira, precizează că, pe lângă utilitate, investiţia va atrage specialişti la spitalul din Slobozia.
În primele luni cerinţele vor fi cu mult peste capacitatea de lucru, apreciază medicul Horia Matcaş, unul dintre cei doi specialişti care vor face examinări de Imagistică prin Rezonanţă Magnetică.
Anual, în jur de 700 de ialomiţeni mergeau la spitalele din alte judeţe pentru investigaţii RMN, iar Casa Judeţeană de Sănătate deconta circa 60.000 lei pentru aceste servicii. Adresabilitatea va creşte însă, iar pacienţii care vor beneficia de aceste investigaţii vor fi mai mulţi pentru că vor ajunge mai uşor la o examinare RMN.
Examinarea Imagistica prin Rezonanta Magnetica este una dintre cele mai moderne şi neinvazive tehnici de investigaţii medicale, superioară tomografiei computerizate, radiografiei sau ecografiei, indispensabilă in examinarile neurolgice, oncologice si musculoscheletale.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.