La Sudiți poștărița a țepuit sute de localnici

0

DSC02886

Peste 100 de locuitori ai comunei Sudiţi s-au trezit datori la ENEL, deşi au achitat facturile la zi. Problema este că factorul poştal plătea întotdeauna parţial şi îşi însuşea diferenţa de bani. Pentru ca hoţia să nu fie descoperită, poştăriţa le deschidea plicurile cu facturile de unde decupa soldul şi le înmâna consătenilor doar jumătate din document, cu consumul curent. Oamenii au descoperit totul când echipele de intervenţie au venit să-i deconecteze de la energia electrică. Prejudiciul total se ridică la peste 50.000 de lei, iar pentru a nu rămâne fără lumină cei mai mulţi au plătit sumele restante.

Poştăriţa a început să oprească bani din sumele plătite de localnici pentru energia electrică în urmă cu doi ani. Ea achita parţial şi avea grijă ca soldul total să nu depăşească o anumită sumă care să impună debranşarea, dar la un moment dat situaţia i-a scăpat de sub control.
Localnicii furaţi primeau întotdeauna deschis plicul cu factura de la ENEL, din care soldul era decupat, iar consumatorii primeau înştiinţare doar pentru consumul curent. Cum cei mai mulţi păgubiţi sunt bătrâni, oamenii nu şi-au dat seama că factura pe care o primesc este tăiată de la jumătate.
DSC02919Sumele pe care locuitorii comunei Sudiți le au în plus de plată variază între 300 şi 2.500 de lei. Primarul Vasile Şincan apreciază că această datorie aparţine Oficiului Poştal unde localnicii au plătit şi de unde au primit chitanţe.
Poliţia a deschis un dosar penal pentru delapidare, iar autorităţile atenţionează cetăţenii să fie foarte atenţi la documentele pe care le primesc atunci când plătesc contravaloarea unor servicii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.