La tinereţe pregătim distrugerea anilor de la bătrâneţe: Diabetul, tema aleasă de reprezentanţii Filialei de Cruce Roşie Ialomiţa pentru a marca Ziua mondială a sănătăţii!

0

Voluntarii Crucii Roşii s-au întâlnit cu profesionişti în domeniu pentru a discuta despre cauzele şi riscurile diabetului, iar la finalul întâlnirii au devenit personajele unui scurt metraj cu mesaje privind importanţa sănătăţii fizice şi mentale.

Preşedintele Casei Judeţene de Sănătate Ialomiţa, Mihai Geantă, le-a vorbit tinerilor despre costurile tratării diabetului şi a pledat pentru un stil de viaţă sănătos prin exemplul personal: „După mii de ore de antrenamente au venit şi rezultatele. Vin de la serviciu la ora 6, seara, şi fug două ore la baza sportivă şi ne antrenăm, alergăm, jucăm, astfel încât am ajuns campion naţional, locul 50 mondial la simplu şi 53 la dublu, într-un clasament cu toţi cei care au făcut performanţă, deşi eu nu am făcut sport de performanţă. Practicarea sportului îţi dă satisfacţii imense. În primul rând seara, când ajungi acasă şi faci un duş după antrenament eşti relaxat şi ai o stare de bine, de mulţumire şi prin aceasta alimentăm speranţa pentru mâine, că putem să muncim mai bine, că putem să fim mai drepţi, mai fair-play, nu eşti ranchiunos, nu eşti duşmănos, nu urăşti, pentru că sportul te înnobilează.”

Despre valoarea sănătăţii a vorbit şi preşedintele Asociaţiei Judeţene a medicilor de familie, Mihai Lungu, care a trezit interesul tinerilor cu informaţii despre meditaţia transcedentală pe care o foloseşte zilnic pentru destresare: „Există şi un sport al minţii, meditaţia, pe care eu o practic, un element de destresare, se linişteşte mintea, tehnica este simplă, se foloseşte un cuvânt, o mantră, funcţionaeză ca un burghiu care intră în sistemul tău nervos şi eliberează toate gândurile, iar la un moment dat ajungi destresat. Şi rugăciunea are aceleaşi efecte. Sănătatea se menţine, nu se câştigă. Este un dar pe care dacă l-am pierdut, nu-l mai putem recupera integral.”

Tinerii au completat informaţiile privind un stil de viaţă sănătos, cauzele şi efectele diabetului, iar la finalul întâlnirii voluntarii Filialei de Cruce Roşie Ialomiţa au devenit personajele unui scurt metraj cu mesaje privind importanţa sănătăţii fizice şi mentale.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.