La Urziceni primarul Sava ignoră dispozițiile DSP și deschide ștrandul

1

Deși inspectorii DSP au descoperit că apele a două dintre cele trei bazine de agrement din Urziceni sunt infestate cu Pseudomonas aeruginosa, o bacterie virulentă din cauza componentelor sau substanțelor toxice pe care ea le secretă (piocianina, exotoxina A, S, citotoxine, elastaze), luând decizia de a nu mai aviza autorizația de funcționare a ștrandului încă de toamna trecută, primarul Sava a ignorat măsurile autorităților, dispunând începerea activității la ștrandul municipal începând de vineri, 23 iunie, în condițiile în care acesta era programat pentru examinare la Direcția de Sănătate Publică abia marți, 27 iunie. Mai mult decât atât, primarul Urziceniului a acționat pentru încălcarea legii și a insistat în două rânduri în acest weekend, inspectorii D.S.P fiind nevoiți să se deplaseze  de două ori la Urziceni pentru a închide ștrandul.
Până în a doua decadă a acestei luni, Primăria nu a înaintat nicio adresă către Direcția de Sănătate Publică prin care să solicite inspecția de conformare și vizarea pe anul în curs a autorizației de funcționare a Ștrandului Municipal, în condițiile în care procedura de avizare este de durată, incluzând termene necesare pentru analiza apei și termene pentru măsurile de conformare la exigențele legale.
Conform șefului DSP, Gheorghe Gabriel Modrea, primele demersuri pentru avizarea autorizației ștrandului au fost inițiate abia la începutul săptămânii trecute, însă nu s-a plătit taxa pentru efectuarea procedurilor în regim de urgență. În aceste condiții a fost fixat ca termen pentru depunerea documentațiilor și prelevarea probelor de apă din bazine data de 27 iunie, însă, vineri, 23 iunie, polițiștii locali din Urziceni tăiau bilete de intrare la ștrandul municipal, deși în mod legal, în condițiile în care ștrandul ar fi trecut examenul DSP, bazinele nu ar fi putut fi deschise publicului decât cel mai devreme la sfârșitul săptămânii viitoare. Astfel, pentru că ”merge și așa, răspund eu”, sute de copii și de cetățeni ai Urziceniului s-au îmbăiat în apele infestate ale ștrandului.
Sesizați, inspectorii de la DSP s-au prezentat la Urziceni și au închis ștrandul vineri după-amiază, avertizând din nou asupra pericolului la care este expusă populația. Uluitor însă, sâmbătă dimineața polițiștii locali au deschis din nou ștrandul, la dispoziția primarului Sava!
Sursa: www.barikada.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.