Lacul Amara a devenit refugiu pentru lebede, pe timpul iernii

0

Pe lângă graţioasele înaripate, pe luciul apei sunt acum puzderie de pescăruşi care se adăpostesc de zilele geroase în această oază a Bărăganului ialomiţean, spre încântarea localnicilor şi a turiştilor.

Familia Stanciu a ieşit la plimbare, pe malul lacului, special să admire lebedele: „După câteva sarmale, luăm puţin aer. Suntem de aici, din Amara, şi de câţiva ani le urmărim. Cred că le place zona.”

De fiecare dată, iniţiativa aparţine Viorelei, de 10 ani, care de când a descoperit lebedele de pe lacul Amara vrea să le vadă tot mai des: „Îmi plac foarte mult. Sunt foarte frumoase şi mai multe în fiecare an. Le-am văzut prima dată în drum spre Slobozia şi de atunci vreau mereu să venim să le vedem cât de mai aproape.”

Lacul lebedelor de la Amara este un ochi cu apă dulce, creat artificial pentru turiştii care se cazează la campingul de la Perla şi dau la peşte. Aici şi-au găsit refugiu peste 30 de înaripate: „Rămân aici până aproape de primăvară, depinde de iarnă. Dacă va fi ger mare se vor refugia într-un loc şi mai adăpostit pentru ele. Dar de obicei rămân până la primăvară.”    Dincolo de dig, pe tot întinsul lacului, apa este amară şi este preferată de pescăruşi.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.