Lăsat nesupravegheat, a devenit victima unui accident rutier

3

Un copil în vârstă de 8 ani, din comuna Săveni a fost transportat ieri la Spitalul de Urgenţă Slobozia după ce a fost implicat într-un accident rutier.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că, în jurul orei 17.40, minorul, fiind nesupravegheat s-a angajat în traversarea DJ 201, în comuna Săveni, în fugă şi prin loc nepermis, fiind accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din municipiul Bacău.
În urma impactului a survenit vătămarea corporală a minorului, acesta fiind transferat pentru investigaţii suplimentare la o unitate spitalicească din capitală.
În urma testării cu aparatul Drager a conducătorului auto rezultatul a fost negativ.

ÎN ATENŢIA PĂRINŢILOR:
Vă reamintim câteva recomandări de care copiii dumneavoastră trebuie să ţină cont atunci când se află în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:
– Să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce s-au asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
– Să nu se angajeze în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
– Să circule numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;
– Să circule numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci.
BULETIN INFORMATIV – Inspectoratul de Politie al Judetului IALOMIŢA, Compartimentul Relatii Publice

3 comentarii

  1. la saveni cam toata populatia e lasata nesupravegheata.trec uneori prin comuna si satenii nu se dau din fata masinii.copii, adulti, animale, nu se dau din fata masinii.trebuie sa claxonezi, sa reduci viteza, sa opresti masina, sa le faci semn, sa le tragi o injuratura printre dinti si apoi se dau din drum.ii cred ca nu sunt trotuare…dar nici sa ocupi un sens de mers!imi pare rau de bietul copil dar daca nu sunt educati de mici cum sa se asigure cand traverseaza, ce putem sa facem?sa interzicem circulatia masinilor prin comuna?

  2. Sa vedem buletinul informativ de la accidentul de aseara de la hermes.Informati parintii cu privire la riscurile la care isi expun copii atunci cand ii lasa sa iasa pe poarta casei la ora 11 noaptea si in grup de 5 persoane .Se formeaza climatul special pt. teribilism care s-a vazut la ce a dus . 3 morti si 2 raniti grav. Dumnezeu sa ii ierte pe copii, dar si pe parinti!

  3. si parintii si copiii au devenit victimele modelului ,,high class“. atata timp cat peste tot unde te invarti raportarea se face la bani, cu tot ce deriva de aici:petreceri, aiureli…, nu mai poti sa te opui unor generatii intregi care nu inteleg ce e rau in a pleca noaptea cu masina in plimbare, ca doar accidente se intampla frecvent… concluzia tinerilor de azi? soarta! pt ca ei sa ajunga sa pretuiasca viata ar fi esential ca noi, adultii, sa le oferim modele adevarate.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.