Liberalii vor să blocheze împrumutul şi proiectul de amenajare a centrului civic din Slobozia

5

dsc_0717

Preşedintele PNL Ialomiţa a susţinut într-o conferinţă de presă că împrumutul pe care Primăria intenţionează să-l facă este „ilegal” pentru că proiectul de hotărâre s-a adoptat într-o şedinţă de îndată şi fără consultarea populaţiei. În consecinţă, deputatul Tinel Gheorghe cere Instituţiei Prefectului să nu acorde viza de legalitate pentru proiectul de hotărâre prin care se demarează accesarea creditului de 25.400.000 lei: „ Noi vrem blocarea acestui proiect de hotărâre. Un astfel de împrumut nu poate fi adoptat într-o şedinţă „de îndată”. Am cerut Prefecturii să nu valideze acest proiect şi vom merge în contencios. Cine a spus că finanţează şi finalizează un proiect din fonduri europene să se ţine de cuvânt.”

Soluţia acestui împrumut din Trezorerie este aceeaşi pentru toate proiectele cu finanţare europeană nefinalizate în termenul iniţial din motive neimputabile beneficiarului şi se face cu aprobare directă de la Ministerul de Finanţe. Consilierul local PNL Mihaela Ojog a precizat că  a făcut o adresă către Direcţia de Finanţe în acest sens, dar că nu a primit răspuns: „Noi credem că gradul de îndatorare al bugetului local este mai mare decât ni s-a comunicat. Din documentele puse la dispoziţie rezultă că gradul de îndatorare este de numai 5,28%, dar din informaţiile postate pe site-ul economica.net gradul de îndatorare era la sfârşitul anului 2013 de 24,21% şi nu înţelegem cum într-un timp relativ scurt a scăzut atât de mult.”

Consilierii liberali consideră inoportună această investiţie şi refuză să avanseze altă soluţie pentru proiectul aprobat cu unanimitate de voturi în 2010. Termenul pentru accesarea împrumutului este 30 septembrie. În caz contrar, municipalitatea va returna sumele cheltuite până în prezent din finanţarea nerambursabilă, adică 18.000.000 lei, bani ce vor fi suportaţi din bugetul local.

5 comentarii

  1. Mea ala din poza sa duca la spitalul 9.poate mai are vreo sansa.ii plătesc eu drumul.el s-a nascut un loser din burta marii.apropo tot asa burta mare a avut si aia?

  2. Jigodia basista e contra indiferent de proiect…asa au facut scarbele si la Fetesti de au ramas fara spatiu de invatamant 25 de copii cu dizabilitati…Prefera cretinel sa stam cu groapa in centru numai ca sa aiba pe cine arata cu degetul…nu ii pasa de oameni catusi de putin…

  3. Ăsta-i dus cu capul…e contra, de îndată :)))))))) Înțeleg că vreo soluție de finanțare a proiectului nu au..ăștia de la mizeria de noul PNL.Păi, scuipa-te-aș în gură, Tinele…cercetează geneza proiectului….vezi din ce gașcă de constructori hoți e constructorul….și nu te mai căca pe tine..că pute!! Cum-necum ,cu finanțare pe credit, proiectul trebuie finalizat. Chiar de n-o mai fi vreo finanțare europeană, tot trebuie terminat…iar altă finanțare mai ieftină decât cu-n credit de la Trezorerie…nu văd!! Daa..ăia..p-acolo..prin consiliu…de la inițierea proiectului până la demararea lucrării..sunt de ÎMPUȘCAT!!Dacă o MAJORITATE din CL a aprobat contractarea unui împrumut pentru finanțarea lucrărilor din centru…asta e…e în regulă, noi i-am votat și trimis acolo. Iar dacă creditul vine de la STAT..adică cu aprobarea MF…păi mai du-te n…spanac, Tinele….cu pedeleaua ta cu ttot și gradul tău de îndatorare la sistemul politic de rahat!! Că asta nu-i politică….e din Las Fierbinți…guristule!

  4. Altfel..chiar mă enervez…în toată presa locală o văd pe zdreanța asta pdlistă..pe vuvuzela asta de doi bani, Tinel Gheorghe. Cine sunteți băi..ăia..consilieri din PNL…vorbiți voi,vertebratelor..dacă aveți vreun cuvânt! Păi dacă ai scris(întrebat) la MF..și nu ți-a răspuns, ce mai vrei, Mihaela Ojog? Altfel…cu gradul de îndatorare…puteți să-l calculați și voi, cei din PNL…că doar nu-i secret bugetul primăriei și execuția lui. Probabil, față de 2013..s-au plătit din credite…or fi mai crescut și veniturile…și normal că a scăzut și gradul de îndatorare….dar..la ce dracului v-ați mai dus consilieri..voi, ăștia din PNL, când aveți TOATE datele financiare în primărie….buget estimat..execuție..tot, trebuie doar să fiți în stare să știți ce cereți..și să analizați…liberalii sulii lui Tinel:))))) Vai de dreapta noastră!…doar onanie:))))))) Du-te…..Tinele!!..la Dana Grecu pe post de maimuță pdlistă…apărătorul lui Băsescu..al statului de drepți și al…………..justției…convoca-te ar DNA, măcar ca martor!…martorul lui Blaga:)))))))Huoooooooooo PDL…că pnl a murit pt mne…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.