Licitaţie de ornamente pentru masa de Paşti!

0

Pentru al 11-lea an consecutiv, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor împreună cu Grădiniţa Piticot din Slobozia a organizat o licitaţie de ornamente pentru masa de Paşti. Din banii obţinuţi se cumpără hăinuţe noi pentru copii din familii cu posibilităţi materiale reduse.

De anul acesta, acţiune umanitară se numeşte „Un ouţ pentru un bănuţ” şi a devenit un concurs judeţean, cele mai frumoase, originale şi tradiţionale lucrări fiind evidenţiate prin diplome.  

Cum activitatea este o tradiţie pentru cadrele didactice ale Grădiniţei Piticot din Slobozia, principalii artizani au fost preşcolarii celor 11 grupe şi părinţii lor, care au profitat de ocazia  de a lucra în echipă cu odraslele pentru un scop nobil: „Participăm cu bucurie şi mi se pare o idee foarte bună. Poate ar trebui repetată activitatea cu mai multe ocazii. Noi ne-am cumpărat singuri ornamentul pentru că am vrut să rămână o amintire.”

Licitaţia a pornit de la 30 de lei pentru un obiect decorativ, iar cel mai scump ornament s-a vândut cu 100 de lei.  În total s-au strâns peste 4.000 de lei, bani din care se vor cumpăra hăinuţe noi pentru 50 de copii, precizează asistentul social Anastasia Pătraşcu: „Beneficiarii provin din cele 16 familii pe care serviciul nostru de asistenţă socială le are în evidenţă. Fiecărui copil îi va reveni câte 80 de lei şi vom merge împreună la cumpărături pentru a-şi alege singuri ce le place, dar mai ales ce au nevoie. Sunt familii care au şi câte 6 copii. Cu hăinuţele noi merg la Biserică de Paşti, iar apoi le poartă la şcoală.”

Pe lângă hăinuţele noi de Paşti, celor 16 familii aflate în grija Protopopiatului Slobozia li se vor oferi sâmbătă şi produse alimentare, astfel încât toţi cei 50 de copiii şi părinţii lor să se bucure de Sărbătorile Pascale.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.