Lista centrelor teritoriale pentru învăţământul la distanţă ale Universităţii Spiru Haret care nu funcţionează legal

10

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (M.E.C.I.) face publică lista specializărilor, a programelor de studii, formelor de învăţământ (zi, învăţământ cu frecvenţă redusă – FR sau învăţământ la distanţă – ID) şi a locaţiilor (Anexa 1) care funcţionează la Universitatea Spiru Haret şi care au fost autorizate/acreditate în baza evaluărilor Consiliului Naţional pentru Evaluare şi Acreditare Academică/Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.

Pentru programele de studiu şi formele de învăţământ (zi, învăţământ cu frecvenţă redusă – FR sau învăţământ la distanţă – ID) cuprinse în Anexa 2 nu există bază legală de funcţionare.

M.E.C.I. atrage atenţia candidaţilor, părinţilor sau altor persoane interesate, să verifice cu atenţie listele din anexe înainte de a depune dosarul de admitere la această instituţie.

BIROUL DE PRESĂ M.E.C.I.

10 comentarii

 1. De cand a deschis Spiru Haret centre ID in Slobozia si alte orase nu s-a interesat nimeni daca e legala sau nu.
  Daca chiar au fost ilegale Inspectoractele Scolare Judetene ce au facut? Au dormit in post? Sau au avut “ordin” sa doarma in post?
  Probabil, ca acum, nu mai cotizeaza la ministru / partidul care trebuie si cum a ajuns sa fie una din afacerile din Romania care are un profit foarte mare au inceput sa “deranjeze” necotizand cui trebuie.
  Cei care au facut pana acu facultatea la Slobozia si la alte centre neautorizate ce o sa pateasca?
  O sa asistam la un alt Caritas sau FNI? Ni se va baga pe gat o alta “Maria Vlas”?
  Sau guvernul s-a suparat ca un copil mic ca a pierdut procesul cu universitatea si acum vor sa faca o demonstratie de forta pe spinarea si nervii studentilor?

 2. 1. daca deschizi anexa 1 o sa observi ca spiru haret are 31 de facultati acreditate (cursurile de zi) si inca pe atatea unde nu au catadixit sa depuna dosarul de acreditare – deci s-ar fi putut daca ar fi vrut – dar cum sa te duci tu, ca institutie de invatamant superior, sa ceri acreditarea unor facultati la care mare parte dintre studenti nu stiu daca trec de testul unei simple dictari? “ana a-re mere…”;
  2. cred ca inspectoratele scolare judetene sunt total ignorate in aceasta ecuatie – probabil competentele lor se opresc odata cu eliberarea diplomelor de bac.

 3. Da, am vazut ca in acea anexa scrie ca nu s-a depus dosarul de acreditare. Dar nu e vorba numai de acreditate, e vorba ca au avut centre teritoriale care nici macar nu au fost autorizate.

  Din 2003 pana acu sunt 6 ani…. 6 ani in care absolut nimeni nu s-a “sesizat” ca facultatea nu ar functiona legal?
  A mai fost un scandal prin 2006-2007 cu 2-3 facultati care erau autorizate si neacreditate. Nu s-a vazut si atunci?

  Da, facultatea este principalul vinovat ca nu a depus dosarele de autorizare ale centrolor ID si de acreditare. Dar cineva de la Ministerul Educatiei a inchis ochii in toti anii acestia din motive stiute numai de ei (daca era o universitate mica, fara post TV, care nu sarea in ochi mai ziceam).

  Numai daca intrii pe site-ul facultatii vezi cate facultati si cate centre ID au, in 6 ani de zile nimeni de la minister nu s-a uitat? Raman la parerea ca s-a inchis ochii din motive financiare (ca sa ii aiba “la mana” cu ceva cand nu o sa mai cotizeze) sau politice…

 4. Deci… ca sa concluzionam… pe baza comunicatului emis de minister:

  1) Actele de studii de la centre neautorizate eliberate universitatea Spiru Haret sunt nule?

  2) Diplomele de licenta eliberate de la facultati neacreditate sau eliberate unor studenti provenite de la centre neautorizate sunt nule (si daca mai poarta si sigla/denumirea ministerului sunt falsuri… Cum se cheama oare? “Folosirea fara autorizatie de insemne oficiale” sau ceva de genul…)?

  Sau ma insel?

 5. ca fost student la zi al Fac de Drept din cadrul Universitatii Spiru Haret va pot spune ca acum 5 ani era o institutie serioasa, cu profesori de prestigiu. O parte dintre profesori erau ministri PSD, sau grei ai acestui partid. Nu stiu daca aceste persoane mai predau si acum, insa vreau sa evidentiez un lucru. Aceasta universitate are relatii tari, care ii puteau face lobby la minister, dar dna ministru a rezistat. Asa ca nu au rost comentariile de mai sus cu spaga. abramburica se tine tare si bine face. toti idiotii ajunsesera sa aiba salarii mari pt ca erau studenti la facultatea „x si 0“, sau dublu click, cum imi place mie sa-i spun Spirului. ar trebui felicitata androneasca, si credeti-ma, stiu ce presiuni enorme sunt pe ea si cite geamantane cu bani au stat la usa ei. Felicitari, totusi.

 6. Pentru “THE Sniper”.
  Ideea e ca a fost o perioada in care se cotiza unde trebuia. Si anume aveau profesori din randul ministrilor.
  E oarecum “logic” ca daca un ministru e profesor la universitatea Spiru are tot interesu sa aiba cati mai multi studenti ca sa aiba un salariu cat mai mare. Ma rog, nu se cheama “spaga”, se cheama “trafic de influenta” da tot ceva ilegal e.
  Probabil acea generatie de PSDisti nu mai au trecere in randul generatiei actuale de la conducere. Sau poate ca relatiile dintre PSD si PD-L nu le mai permit sa inchida ochii sau, sa speram, ca ministerul actual chiar vrea sa faca ordine.
  Da as fi dispus sa bag mana in foc ca daca presa o sa caute o sa gaseasca o univesitate “a actualei puteri” cu nereguli.
  Sunt curios daca Universitatea Biotera are centrul de la Slobozia acreditat sau macar autorizat (asta e si tema pentru ziaristi).
  Pana o sa mi se demonstreze ca avem un minster cinstit raman la parerea mea ca Spiru nu a mai cotizat cui trebuia sau incepuse sa deranjeze.

 7. Uitati si caz concret:
  http://www.bioterra.ro/
  Nu se mentioneaza nicaieri pe site-ul lor de Slobozia dar toata Slobozia stie ca Bioterra este la fostul Hotel Paradis.
  Tot la ei pe site este trecuta o singura facultate IN BUCURESTI cu frecventa redusa.
  Si, potrivit legislatiei romane, este in afara legii.

  Legea spune clar ca “Forme de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa organizeaza numai facultatile care au invatamant de zi autorizat/acreditat”

  Cum invatamant de zi acreditat sau autorizat nu avem nicaieri in slobozia, orice facultate “de Slobozia” este ilegala.

  Da, este legala solutia aleasa la inceput de “Gheorghe Cristea” in care erai in scris la facultatea din bucuresti si mergeai si dadeai examenele acolo (sau daca era un profesor mai intelegator venea el la Slobozia si dadeam examen aici).
  Chiar daca taxele le plateam aici, chiar daca manualele le luam de aici, multe din examene le-am dat la Bucuresti alaturi de colegii din Bucuresti si alte localitati (inclusiv licenta). Ca au mai fost si profesori intelegatori care veneau ei la examene aici (sa nu mai inchiriem noi autocar pana acolo) au mai fost. Dar in acte nu scrie nicaieri Slobozia. Si nu a fost o facultate de genul “X si 0” sau dubluclick in care puteai sa iei si pe baza de noroc examen.

 8. Spiru Haret in cifre:
  peste 310.000 sudenti X 15 mil lei vechi taxa anuala vine 4.650.000.000.000 lei vechi / an ( 4.650 MILIARDE DE LEI VECHI / AN, adica apoximativ 111 MILIOANE EURO / AN).

  Sa zicem… ca are un profit de 10%…. inseamna 11 MILIOANE EURO PROFIT / AN (465 MILIARDE LEI VECHI / AN).

  Asta calculat la 15 mil lei vechi taxa, dar sunt facultati si cu taxe mai mari, mai sunt taxe de admitere, taxe de manuale, taxe de restanta, taxe de …..

  Cine nu ar vrea o felie cat de mica din asa ceva?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.