Locuitorii din zona Urziceni vor putea dona din nou. Restricţiile la donare din cauza influenţei virusului West Nile vor fi ridicate la 1 noiembrie

0

gggddd

De săptămâna viitoare, Centrul de Transfuzii din Slobozia ridică restricțiile de donare pentru locuitorii din vestul judeţului, impuse de cazurile de West Nile, confirmate în vară. Pentru a recupera din deficitul de sânge înregistrat prin limitarea donatorilor, reprezentanții Centrului organizează o colectă mobilă chiar la începutul lunii noiembrie la spitalul municipal din Urziceni unde donatorii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare: „ De la 1 noiembrie se va ridica restricţia de colectă pentru localităţile afectate cu virusul West Nile şi avem aici în special oraşul Urziceni, care fiind o localitate mare a judeţului reprezintă pentru noi şi o pondere importantă de donatori. Am avut multe perioade critice, pe care le-am depăşit, şi sperăm să refacem stocurile de sânge şi produse sanguine astfel încât să putem ajuta mai uşor persoanele bolnave” a precizat directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Raluca Cruceat.

Campania mobilă de recoltare este programată în a doua zi a lunii noiembrie la spitalul din Urziceni, unde sunt aşteptaţi să vină să doneze atât locuitorii din municipiu cât şi din localităţile învecinate, iar a doua mobilizare de forţe pentru o colectă consistentă de sânge după ridicarea restricţiilor impuse de influenţa virusului West Nile va fi organizată spre sfârşitul lunii noiembrie, în colaborare cu Protoieria Urziceni.

Lăsați un mesaj