Locuitorii din zona Urziceni vor putea dona din nou. Restricţiile la donare din cauza influenţei virusului West Nile vor fi ridicate la 1 noiembrie

0

gggddd

De săptămâna viitoare, Centrul de Transfuzii din Slobozia ridică restricțiile de donare pentru locuitorii din vestul judeţului, impuse de cazurile de West Nile, confirmate în vară. Pentru a recupera din deficitul de sânge înregistrat prin limitarea donatorilor, reprezentanții Centrului organizează o colectă mobilă chiar la începutul lunii noiembrie la spitalul municipal din Urziceni unde donatorii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare: „ De la 1 noiembrie se va ridica restricţia de colectă pentru localităţile afectate cu virusul West Nile şi avem aici în special oraşul Urziceni, care fiind o localitate mare a judeţului reprezintă pentru noi şi o pondere importantă de donatori. Am avut multe perioade critice, pe care le-am depăşit, şi sperăm să refacem stocurile de sânge şi produse sanguine astfel încât să putem ajuta mai uşor persoanele bolnave” a precizat directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Raluca Cruceat.

Campania mobilă de recoltare este programată în a doua zi a lunii noiembrie la spitalul din Urziceni, unde sunt aşteptaţi să vină să doneze atât locuitorii din municipiu cât şi din localităţile învecinate, iar a doua mobilizare de forţe pentru o colectă consistentă de sânge după ridicarea restricţiilor impuse de influenţa virusului West Nile va fi organizată spre sfârşitul lunii noiembrie, în colaborare cu Protoieria Urziceni.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.