Locurile de joacă pentru copii sunt insuficiente în Slobozia!

0

20160812_133852

Achiziţionarea şi montarea a 6 noi locuri de joacă pentru copii au stârnit un val de cereri similare pe pagina de socializare a primarului Adrian Mocioniu. Locuitori din toate zonele oraşului reclamă insuficienţa spaţiilor special amenajate unde copiii să se joace în siguranţă şi au transmis punctual starea părculeţelor amenajate în spaţiile dintre blocuri cerând mai multe leagăne şi înlocuirea toboganelor vechi. În urma unui tur al locurilor de joacă, situaţiile reclamate se confirmă şi în teren. „Mereu venim aici şi ne jucăm, dar poate le mai schimbă şi ei, că acesta din tablă e ruginit şi ne arde, nu putem să ne dăm pe el. Înainte, cu leagănele vechi, din fier, au fost copii care s-au lovit rău. Acum astea noi sunt mai bune, dar când suntem mulţi facem cu rândul, câte 5 minute fiecare, numai că sunt şi copii care nu vor să se mai dea jos. Noi aici venim în fiecare zi şi ne jucăm. Vă rugăm să-i transmiteţi domnului primar că vrem leagăne duble, mai mari, cum sunt la Pedagogic, ca să ne dăm mai mulţi odată”, spun câţiva băieţi care îşi petrec vacanţa în locul de joacă nr. 24.
20160812_134541Modernizarea unor locuri de joacă pentru copii a stârnit pasiuni revendicative şi în rândul mămicilor, care vor ca spaţiile special amenajate pentru odrasle să fie întreţinute corespunzător: „Uitaţi ce mizerie este aici. Noi strângem din când în când, dar degeaba că dacă în coşurile astea nu sunt saci şi nici gunoiul nu se ridică, toate ambalajele se aruncă pe jos. Aici vin toţi copiii din cartierul 500 şi unde să se joace în locul acesta mic? De ce nu îl mai măresc, că loc au în toate părţile. Avem doar două leagăne şi când se bat pe ele, de nu mai putem să-i împăcăm, le ridicăm sus, pe bară, şi spunem că s-au stricat. Dar cel mai tare ne deranjează că aici nu se face niciodată curat”, spun două tinere care îşi supraveghează fetiţele în locul de joacă numărul 21.
Foarte mulţumiţi sunt părinţii din cartierele noi, unde acum se înfiinţează şi locurile de joacă. „Avem tobogane noi, au adus nisip, au instalat şi trei bănci şi urmează să mai aducă leagăne, balansoare şi chiar o fântână arteziană spun că vor face. E bine şi suntem mulţumite că se ţin de promisiuni”, spun două bunici care merg cu nepoţii în spaţiul nou amenajat la ANL-urile de pe Şoseaua Nordului.
Echipamentele pentru cele şase locuri de joacă reamenajate au fost achiziţionate cu 100.000 de lei şi au fost instalate în zonele Ambianţa şi Cuza Vodă, pe străzile Constantin Dobrogeanu Gherea, Aleea Castanilor şi Şoseaua Nordului. Cereri sunt însă mai multe şi în special din partea locuitorilor din Slobozia Nouă care reclamă că parcul nu poate fi frecventat de copii din cauza ierbii netăiate şi a sticlelor aruncate la întâmplare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.