Lumină în casă este cadoul pe care şi l-a dorit şi l-a primit de Crăciun o familie din Slobozia

0

Demersurile au fost începute de mai bine de un an şi pentru a fi finalizate au fost susţinute de vecini, atât cu bani cât şi prin muncă fizică.
Casa de pe strada Ciprian Porumbescu, din Slobozia, în care locuieşte familia cu patru copii, are două camere şi un hol-bucătărie.
De departe, locuinţa este cea mai modestă din zonă, iar vecinii cu posibilităţi materiale au pus mână de la mână pentru a le aduce lumina în casă: „Încă de anul trecut s-au început demersurile pentru obţinerea aprobărilor de la Cadastru, Primărie, Enel, ca să-şi ia toate autorizaţiile de construcţie a instalaţiei electrice şi sperăm ca furnizorul de energie electrică să poată să le facă instalaţia, să-i racordeze la reţea. La săpături, pentru introducerea cablurilor electrice, lucrează şi membri ai familiei. Sperăm să reuşim ca această binecuvântare, lumina, să ajungă şi la aceşti copii, apoi să le luăm un televizor şi să aibă acces la desene animate, informaţie”, a spus Mihai Geantă, directorul Casei Judeţene de Sănătate Ialomiţa, unul dintre vecinii implicaţi.
Copiii familiei au între unu şi cinci ani. Ei sunt botezaţi şi ajutaţi de vecini, însă lipsurile sunt prea multe, iar părinţii depăşiţi din multe puncte de vedere, chiar dacă se îngrijesc cu drag de odrasle: „Mihaela-Ioana, Dumitru-Paraschiv, Artemisa–Maria şi Mădălina–Andreea. Sunt cuminţi, îi duc la grădiniţă, le fac pachete şi numai la mână spăl,” spune mama de doar 23 de ani. Soţul femeii completează: „Pentru lumină, ne-a ajutat cu 22 de milioane de lei şi vecinul Gigi Manea. Aici stăm noi, doi, cu copiii, patru, iar alături fratele meu. Am cerut o locuinţă socială, dar nu am primit şi ne descurcăm cum putem. Dacă ne culcăm devreme, dimineaţa, de la patru se scoală şi cer de mâncare. Trebuie să le dau. Avem noroc cu vecinii.”
Familia este şi în supravegherea Filialei de Cruce Roşie Ialomiţa, reprezentată de Valentina Hornea: „Vin de 4 ani şi vin cu drag pentru că au mereu au zâmbete pe faţă. Emană fericire, mereu îi găsesc fericiţi. Azi le-am adus hăinuţe şi dulciuri de casă pe care ni le-a adus un donator care a vrut să rămână anonim şi căruia îi mulţumim. Şi promitem că, odată cu racordarea la sistemul de energie electrică, familia va primi şi un televizor de la Crucea Roşie Ialomiţa.”

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.