Lupii paznici la stână

0

Imediat după Paşti începe evaluarea naţională a efectivelor de lupi, urs brun, râs şi pisică sălbatică pentru stabilirea cotelor de vânătoare la speciile de animale strict protejate.
Potrivit prevederilor de evaluare pentru anul 2018, gestionarii fondurilor cinegetice, în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiilor pentru Protecţia Mediului, Universităţii Transilvania Braşov – Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere şi Comisariatelor teritoriale ale Gărzii Naţionale de Mediu, vor ieşi în teren pentru evaluarea populaţiilor de animale protejate.
La aceste echipe mixte pot participa şi reprezentanţi ai institutelor de cercetare, universităţi, ONG-uri cu implicare directă în domeniul biodiversității.
În judeţul Ialomiţa, calendarul de activităţi a fost stabilit pentru evaluarea speciilor de lupi şi pisică sălbatică.
Astfel, în perioada 10 – 15 aprilie, pe fondurile cinegetice gestionate de Direcţia Silvică Ialomiţa se vor face observaţii în teren şi se vor completa fişele centralizatoare ale evaluării efectivelor speciilor lup şi pisică sălbatică, iar în perioada 14 – 22 aprilie se vor face observaţii în teren pentru pisica sălbatică pe fondurile cinegetice gestionate de A.V.P.S. Acvila Bucureşti.
Datele rezultate din fişele de observaţii se vor prezenta în data de 10 mai şi se vor centraliza la nivel de fond cinegetic, cu toţi gestionarii din judeţ, urmând a se face propuneri de plafon maxim de intervenţie pentru speciile lup şi pisică sălbatică, pe fonduri cinegetice şi gestionări, în baza pagubelor înregistrate, situaţia efectivelor reale comparative cu cele optime, tendinţa şi structura populaţiei.
Toate datele care reflectă prezența carnivorelor mari: urs, lup, râs şi pisică sălbatică la nivelul fondurilor cinegetice vor fi integrate într-un studiu naţional de estimare a efectivelor şi de determinare a nivelului maxim de intervenţie în aceste populaţii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.