Mafioti criminali arestati la Slobozia

0

Comunicat DIICOT:

“Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism –  Serviciul Teritorial Constanta si Biroul Teritorial Ialomita, cu sprijinul tehnic si informativ al S.R.I. si D.G.I.P.I. si impreuna cu ofiteri din cadrul  B.C.C.O. Constanta si B.C.C.O. Bucuresti,  au procedat la  destructurarea un grup infractional organizat de anvergura, constituit din peste 10 persoane, avand o structura ermetica, cu membri extrem de violenti, specializat in fraude macro-economice, vizand prejudicierea  unor firme, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fara acoperire, in numele unor societati fictive.

Gruparea actiona pe raza localitatilor Constanta, Ialomita si Bucuresti.

Modul conspirat de actiune al grupului a necesitat alocarea de resurse umane si materiale deosebite pentru monitorizarea  acestuia.

Membrii gruparii foloseau, pentru savarsirea infractiunilor, persoane racolate in acest scop, pe numele carora erau infiintate societatile comerciale, care primeau toate indicatiile privind modul de actiune, iar dupa ce isi indeplineau rolul, erau eliminate.

Pana in prezent au fost identificate 4 victime, ucise prin cruzimi de  catre membrii grupului, in perioada 2006-2008 .

Astfel, dupa ce erau obligate sa ingereze alcool si pastile de diazepam, victimele erau ingropate de vii sau aruncate in canalul Dunare – Marea Neagra.

Doua cadavre au fost gasite in curtea unei locuinte din comuna  Cerchezu, sat Magura (judetul Constanta), fiind ingropate la o adancime de aproximativ 2,5 metri, deasupra lor fiind turnat un strat de piatra si beton.

La data de 11 ianuarie a fost descoperit  cadavrul unei alte victime, ucisa prin aplicarea mai multor lovituri cu ciocanul in cap,  cadavrul fiind apoi aruncat in Canalul Dunare – Marea Neagra.

Cea de a patra victima  a fost ucisa in luna septembrie 2006, fiind aruncata de pe podul Cernavoda in Dunare.

Prejudiciul estimat pana in prezent depaseste suma de 2 milioane de Euro.

Informatiile detinute pana la aceasta data contureaza posibilitatea ca si alti membri ai retelei sa fi fost eliminati astfel, fiindu-le suprimata viata prin aceleasi metode.

Procurorii D.I.I.C.O.T. continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale”.


Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.