Primăria Slobozia este hotărâtă să crească finanţarea pentru echipa de fotbal în care evoluează 21 de sportivi locali şi să reducă fondurile pentru echipa de handbal, deşi aceasta este în liga naţională. Deocamdată, municipiul reşedinţă nu are o sală corespunzătoare pentru meciurile naţionale, dar nici stadionul municipal nu s-ar mai încadra de anul acesta în standardele de folosire, ceea ce obligă autorităţile locale la investiţii în infrastructura sportivă.
O soluţie pentru continuarea echipei de handbal în liga naţională ar fi scoaterea acesteia din Clubul Sportiv Municipal şi constituirea unui Club nou cu susţinere atât de la bugetul Consiliului Local Slobozia cât şi din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Ialomiţa. Primarul Adrian Mocioniu consideră că evoluţia în liga naţională de handbal, unde echipa este pe ultimul loc, nu justifică finanţarea actuală: „ În momentul de faţă, la handbal se cheltuieşte mult mai mult şi vrem ca o parte din fondurile acestea să le direcţionăm spre fotbal, ca să susţinem copiii noştri să facă mişcare. E o mândrie să avem echipa în liga naţională, dar când unei handbaliste, pe PFA, îi plătim 20.000 lei pe lună, iar copiilor de la fotbal nu le putem asigura deplasările, parcă nu este chiar corect şi nici benefic. Aceste cheltuieli sunt o pălărie prea mare pentru noi şi nu este corect să privăm alte sporturi de finanţare.”
Profesorul de handbal, Marian Simion, a explicat că baza de selecţie pentru handbal este inexistentă la nivel judeţean în acest moment: „În judeţ există doar două cluburi, la Slobozia şi în Feteşti, înfiinţat de o fostă sportivă de a noastră. În şcoli nu se mai lucrează la nivelul handbalului, iar acest sport nu se învaţă fără profesor. Nu vom putea fi niciodată în liga naţională doar cu jucătoare locale.”
În schimb, fotbalul are echipe la toate grupele de vârstă şi o puternică pepinieră pentru echipa mare: „ Este pentru prima dată când o echipă are 21 de jucători localnici. Suntem în clasamentul Ligii a treia, echipa este pe locul 3, la egalitate cu Viitorul Constanţa, care dispune de mult mai mulţi bani, iar acesta este rezultatul atragerii copiilor către fotbal.”
Dezbaterea a reliefat şi infrastructura precară pentru desfăşurarea meciurilor de fotbal şi handbal. Senatorul Gabi Ionaşcu a susţinut că întreaga activitate sportivă trebuie restructurată: „Municipiul Slobozia, dintotdeauna, a dus greul mişcării sportive în judeţul Ialomiţa şi nu mai poate duce, nu mai are de unde. Stadionul 1 Mai şi-a expirat durata de funcţionare, va trebui alt stadion. Cred că este cazul să stabilim cel puţin ramurile sportive pe care municipiul Slobozia să le aibă în gestiune. Fotbalul este absolut obligatoriu, handbalul are tradiţie, tenisul de câmp şi-a atins scopul şi avem rezultate, clubul de scrimă la fel, mai avem şi la lupte, karate, dar şi atletism.”
Faţă de anul trecut, bugetul pentru fotbal va fi suplimentat cu 300.000 lei special pentru investiţiile în juniori. Per total finanţare, sportul şi cultura vor primi 3% din bugetul municipiului Slobozia, care se cifrează la 160 de milioane de lei.